Managed hosting door True

IDS Scheer en SAP doen samen diensten en visualisatie

 

IDS Scheer AG, leverancier van Business Process Management-oplossingen (BPM), en ERP-leverancier SAP hebben hun strategische samenwerking verder uitgebreid.

Dankzij de samenwerking kunnen klanten optimaal profiteren van de voordelen van Service-Oriented Architectures (SOA's). Klanten beschikken op basis van de samenwerking voor het eerst over een model- en procesgedreven aanpak van de implementatie van service-enabled SAP-bedrijfsapplicaties. Door de integratie van ARIS-technologie van IDS Scheer met de Enterprise Services Repository van SAP NetWeaver kunnen klanten snel kansen identificeren en beter inspelen op organisatorische veranderingen. Ook profiteren ze van een snelle Return on Investment (ROI).

IDS Scheer en SAP werken al lang samen aan de ontwikkeling van tools die het begrip, de vastlegging en analyse van stabiele(re) bedrijfsprocessen ondersteunen. Dankzij de integratie tussen de twee oplossingen worden de modelleringsmogelijkheden van ARIS gecombineerd met de krachtige diensten-repository van SAP. Hiermee creëren klanten een conceptuele blauwdruk voor grootzakelijke SOA's. ARIS vormt een aanvulling op de SAP Enterprise Service Repository. Zo is het mogelijk om met ARIS procesanalyses, waaronder impactanalyses, uit te voeren, een BSC-dashboard te creëren en processen te simuleren, en kosten te calculeren. Dit is met de SAP-oplossing alleen niet mogelijk.

"Diensten-repositories spelen een belangrijke rol in bedrijven bij de opzet van een grootschalig SOA", zegt Paolo Malinverno, vicepresident Onderzoek van Gartner. "Modelleringsmogelijkheden op businessniveau, die in een repository zijn geïntegreerd met de diensten en andere herbruikbare componenten, zorgen voor een veel betere afstemming tussen business en IT."

ARIS van IDS Scheer is in 1992 geïntroduceerd en biedt gebruikers een toolset die de identificatie, documentatie, analyse en optimalisatie van stabiele bedrijfsprocessen mogelijk maakt. Enterprise Services Repository van SAP, die in nauwe samenwerking met IDS Scheer is ontwikkeld, is een centrale library waarin alle servicemetadata is vastgelegd en uitgelegd. Dit maakt het mogelijk om services voor modellering en samenstelling van nieuwe applicaties te hergebruiken. Door de integratie van de ARIS-technologie kunnen gebruikers van Enterprise Services Repository hun grootzakelijke SOA duidelijker visualiseren, begrijpen en omschrijven. Dit geldt zowel voor componenten die op SAP-oplossingen zijn gebouwd, als voor intern of door derde partijen ontwikkelde componenten.

"SAP biedt klanten een toegevoegde waarde met innovatieve en strategische oplossingen waarmee ze het uiterste kunnen halen uit hun organisatie. Tegelijkertijd ondersteunen we ze bij het snel inspelen op veranderende bedrijfseisen", zegt Peter Hencke, lid van de raad van bestuur van SAP. "Innovatie in samenwerking met technologieleiders als IDS Scheer is een belangrijk element in deze strategie. We zijn dan ook verheugd met deze uitbreiding van de samenwerking."

"Door de integratie van ARIS-technologie met de Enterprise Services Repository van SAP NetWeaver kunnen klanten voor het eerst vanuit een analyseomgeving voor bedrijfsprocessen de gemodelleerde procescomponenten en diensten van SAP benaderen", zegt Wolfram Jost, lid van de raad van bestuur van IDS Scheer. "Dit zijn enorme voordelen voor bedrijven die hun bedrijfsprestaties willen verbeteren. Zij profiteren van een flexibeler ontwerp van bedrijfsprocessen en van beter inzicht in wat service-enabled SAP-applicaties bieden vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen. Dit is dan ook een goede mogelijkheid voor SAP en IDS Scheer."

In tegenstelling tot andere repository-oplossingen zorgt deze integratie voor een gecombineerde zakelijke en technische blik op een SOA. Gebruikers hebben inzicht in een variëteit van scenario's, waaronder de harmonisatie en standaardisatie van heterogene IT-omgevingen en de implementatie van specifieke procesinnovaties die mogelijk worden gemaakt door enterprise-services.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2448772). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.