Managed hosting door True

Kroes keurt overname DoubleClick goed

 

De Europese Commissie geeft groen licht voor Googles beoogde overname van advertentiebedrijf DoubleClick. In de Verenigde Staten gaf de lokale toezichthouder reeds goedkeuring.

Dat liet eurocommissaris Neelie Kroes zojuist weten via de website van de Europese Commissie.

"Na een diepgravend onderzoek in marktverhoudingen concludeert de Commissie dat Google en DoubleClick geen majeure druk uitoefenen op de concurrentieverhoudingen. De bedrijven kunnen niet worden gezien als concurrenten van elkaar op dit moment, al zou DoubleClick uiteindelijk wel een bemiddelaar in advertentiediensten kunnen worden. Ook in die situatie zal voldoende concurrentie mogelijk blijven."

Noch de consument noch Google en DoubleClicks concurrenten zullen volgens de dagelijjkse leiding van Europa hinder ondervinden van de overname, ter waarde van 3,1 miljard dollar in contanten.

Google brengt adverteerders via een zelf ontwikkeld bemiddelingssysteem in contact met gebruikers van zijn zoekmachine en geaffilieerde sites. DoubleClick is een bedrijf dat technologie exploiteert om beeldreclame (banners) uit te serveren.

De Amerikaanse toezichthouder gaf eind december reeds zijn fiat.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2389169). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.