Managed hosting door True

IBM steekt 1 miljard dollar in unified communications

 

IBM investeert 1 miljard dollar in zijn unified communications (UC) portfolio. IBM wil hierdoor Microsoft meer beconcurreren.

IBM noemt zijn portfolio Unified Communications and Collaboration, ofwel 'UC2'. Bruce Morse, vice president van UC software bij IBM, zegt dat de 1 miljard dollar investering de komende drie jaar wordt uitgevoerd, vooral in R&D en Lotus SameTime en om services en consulting aan te bieden. De uc-software van IBM moet dan in pc's, notebooks, Blackberry's, iPhones en andere (mobiele) apparatuur worden gebruikt. UC2 is geschikt voor Windows, Mac en Linux. IBM wil hierdoor groeien in de uc-markt. Marktonderzoeker IDC zegt dat deze markt groeit van 5 miljard dollar naar 17 miljard dollar in 2011. 

Microsoft zet ook in op de uc-markt, met Office Communication Server 2007 en Office Communicator. In 2007 kocht het TellMe, een voice-recognition softwareleverancier.

Andere sterke spelers in de markt voor uc zijn Cisco, Alcatel-Lucent, Nortel, Avaya en Siemens.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2386279). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.