Managed hosting door True

Microsoft gaat met SaaS verder dan verwacht

 

Microsoft heeft op 3 maart aangekondigd dat het SaaS gaat bieden aan bedrijven van alle groottes. Hiermee is kanaalconflict niet uitgesloten.

Bill Gates sprak tijdens de jaarlijkse Microsoft Office SharePoint Conferentie in Seattle en introduceerde de online versies van Exchange Server 2007 en Office SharePoint Server 2007. Hiermee gaat de softwaremaker de concurrentie aan met de SaaS-producten van Google and Yahoo. Grote én kleine ondernemingen kunnen nu gebruik maken van Microsoft Online Services.

Microsoft gaf vorig jaar echter aan dat het zijn online diensten alleen aan klanten van 5 duizend gebruikers of meer zou bieden en op partners zou rekenen voor kleinere klanten. Het gaat om online beschikbare versies van Exchange, SharePoint en Office Communications, maar ook Office Live Meeting. De aankondiging van 3 maart laat echter een verschuiving zien in Microsofts SaaS-strategie.

Het is mogelijk dat Microsoft in conflict komt met zijn partners, die Microsoft applicaties doorverkopen. Microsoft benadrukt echter dat partners zich met diensten kunnen onderscheiden. Allerlei initiatieven, zoals onlangs een speed-dating evenement tussen hosting providers en isv's, moeten eventuele kanaalconflicten verminderen en Microsoft-partners helpen toch omzet te blijven maken uit software.

Bron: Rick Whiting, ChannelWeb

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2372865). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.