Managed hosting door True

VMware: partnerfocus op onderkant van markt

 

Virtualisatie wordt gemeengoed. Partners van VMware moeten zich volgens de virtualisatiereus daarom niet blindstaren op het binnenhalen van contracten bij grote ondernemingen. Juist in het mkb is veel omzet te behalen.

De tijd dat virtualisatie voornamelijk voor grote ondernemingen met meer dan honderd servers interessant was, is voorbij. Er liggen tegenwoordig voor partners van VMware veel kansen in het midden- en kleinbedrijf. Dat zei Carl Eschenbach, Executive Vice President of Worldwide Field Operations bij de leverancier van virtualisatiesoftware, tijdens de openingsvoordracht van de partnerdag van VMworld Europe. VMworld is een grote gebruikersconferentie die deze week plaatsvindt in het Zuid-Franse Cannes.

"De mkb-markt, met bedrijven die minder dan honderd servers beheren, is veel groter dan de markt van de grote ondernemingen", aldus Eschenbach. Hij vertelt dat zijn bedrijf in Europa al relatief veel omzet behaalt uit het mkb. Vooral in de it-consulting en system integration zouden goede kansen liggen.

Cultuur
In het bedrijfsleven heerst nog veel terughoudendheid over het virtualiseren van het serverpark. Het is voornamelijk de bedrijfscultuur die ervoor zorgt dat ondernemingen het nog niet aandurven, bang als ze zijn om het serverbeheer op een andere manier in te richten. Ook zouden veel organisaties er op operationeel en procesniveau nog niet klaar voor zijn. Eschenbach: "Goede dienstverlening van VMware-partners kan de deployment versnellen. Helpen met workshops en assessments, ondersteuning bij het plannen en ontwerpen en vervolgens bij de standaardisatie van het proces en de technologie, dragen ertoe bij dat een onderneming er eerder klaar voor is."

De voordelen van virtualisatie zijn volgens Eschenbach overduidelijk. "Er is een groeiend gat tussen wat de business van de ict verwacht en wat de ict kan leveren. De efficiëntie van het servergebruik neemt immers snel af naarmate het serverpark groter is. Virtualisatie kan dit gat verkleinen. Er zijn hogere ict service levels mogelijk waardoor de business beter kan worden ondersteund."

Concurrentie
In zijn voordracht stond Eschenbach kort stil bij de toenemende concurrentie op de virtualisatiemarkt. Volgens hem zijn er zes belangrijke concurrenten: Microsoft, Virtualiron, XEN/KVM, Citrix, Virtuozzo en Oracle. VMware zou echter om uiteenlopende redenen weinig van hen te duchten hebben. De virtualisatiesoftware wordt sinds kort voorgeïnstalleerd op hardware van HP, Dell, Fujitsu Siemens Computers, Fujitsu, IBM en NEC.

Overigens vertelde Eschenbachs collega Karthik Rau, VMware's vice president marketing, de 1500 toehoorders dat zijn bedrijf de komende maanden vier nieuwe producten in de markt zet, die zijn gericht op beter beheer van gevirtualiseerde omgevingen. Het betreft toepassingen voor lifecycle management en voor site recovery management.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2363245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.