Managed hosting door True

Softwaremarkt voelt zwakke economie amper

 

De softwaresector draait nog altijd erg goed en ook 2008 betekent groei alom, ondanks de huidige economische dip. Pas in het tweede kwartaal zullen enkele bedrijven hier en daar wat druk op de omzet voelen.

Met een groeicijfer van 8,2 procent in 2008, of een omzet van 190,7 miljard dollar tegenover 176,3 miljard in 2007, zit het voorlopig nog snor voor de software-industrie. "Softwareverkopers met een evenwichtige mix in omzetstromen - channel, nieuwe licenties, onderhoud - en contractuele flexibiliteit - software as a service, open source, outsourcing - hebben de grootste kansen voor blijvende groei", klinkt het bij Gartner.

Het analistenbureau verwacht niet dat een crisis als in 2001 nog eens zal voorvallen. "Veel van de factoren uit die periode zijn er nu immers niet meer." De huidige zwakke economie kan natuurlijk wel een wat tragere groei creëren. "Geen markt is immuun tegen een mindere vraag. Toch zal de reikwijdte van de daling variëren, bepaalde softwaremarkten en -bedrijven zullen in verschillende mate beïnvloed worden." Het tweede kwartaal zou bij sommige bedrijven voor het eerst voor wat mindere omzet kunnen zorgen.

Omdat klanten minder vrijblijvend geld kunnen spenderen, zal de concurrentie rond onderhoudscontracten en vernieuwingen tussen de softwareverkopers stijgen. Daardoor komt meer nadruk te liggen op de prestaties en de gezondheid van de softwarebedrijven. Gartner-analisten zeggen dientengevolge ook meer consolidatie en herstructureringen te verwachten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2346630). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.