Managed hosting door True

Zakelijk segment wil Web 2.0-applicaties

 

In 2008 wil één op vier ondernemingen software voor web 2.0 aanschaffen. Forrester ondervroeg duizend managers verantwoordelijk voor it-beslissingen bij Noord-Amerikaanse en Europese ondernemingen en het viel op dat dit soort applicaties niet langer worden afgedaan als te consumentachtig.

Oliver Young, analist bij Forrester, merkt dat de ondervraagden Web 2.0-applicaties voorheen beschouwden als ongeschikt voor zakelijk gebruik maar daar komt dit jaar verandering in. Dit heeft te maken met toenemende vraag naar applicaties voor online ondernemen. Vooral applicaties die helpen met e-tailing en bij taken zoals help desk, documentatie en project management zijn in toenemende mate in trek bij enterprises.

Niet onbelangrijk is ook dat cio's zich erbij neerleggen dat werknemers Web 2.0 inzetten voor persoonlijk gebruik op de werkvloer. Het risico van zulke consumentgerichte SaaS-downloads kan worden verminderd als meer tools van enterpriseniveau beschikbaar komen en ze vervangen, meent Young.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2331619). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.