Managed hosting door True

Microsoft meer actief in virtualisatiestrategie

 

Met de overname van Calista Technologies, dat grafische technologie voor een betere gebruiksvriendelijkheid van virtuele desktops maakt, kondigt Microsoft in één klap een meer uitgebreide strategie rond virtualisatie aan.

De overname van het Californische Calista Technologies biedt Microsoft technologie om de 'user experience' van de virtualisatiegebruiker te verbeteren, onder meer om van op afstand bepaalde bestanden te kunnen bekijken zonder dat daarvoor zware hardware nodig is. Voor Microsoft is het meteen ook de aanleiding om wat meer in te zetten op de virtualisatiemarkt.

Microsoft meldt onder meer dat het de banden aanhaalt met Citrix (en dus ook Xensource). Zo ontwikkelt Citrix een tool om gemakkelijk te kunnen switchen tussen Citrix XenServer en Windows Server 2008 Hyper-V. Die Hyper-V-technologie verwacht Microsoft trouwens tegen eind dit jaar toe te voegen aan Windows Server 2008.

Voorts wil het bedrijf de licenties aanpassen voor virtualisatie met Windows Vista. Voor bedrijven met een Microsoft-onderhoudscontract kan Microsoft voor 23 dollar per pc Windows Vista Enterprise Centralizes Desktop leveren. Consumenten kunnen met Vista Home Basic en met Home Premium ook aan virtualisatie beginnen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2320871). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.