Managed hosting door True

BPM-vendoren de weg kwijt, vindt Butler

 

Een nieuw rapport van Andrew Kellett, senior onderzoeksanalist bij Butler Group, waarschuwt dat moderne bpm-vendoren de plank misslaan wat betreft de eindklantbehoefte. Terwijl vendoren complete oplossingen bieden willen eindklanten liever functionaliteiten kunnen kiezen en de technologie naar eigen inzicht gebruiken.

Er bestaat dan ook een flinke kloof, meent Kellett, tussen wat vendoren zien als de belangrijkste componenten van bpm-oplossingen en de minimale vereisten die de gebruikers van deze oplossingen vooropstellen. Vooral applicatieontwikkeling, modelling en integratiediensten staan central. De kloof wordt bovendien breder, stelt hij. "Interessant is dat veel van de nieuwste functionaliteiten, waarvan vendoren oprecht voelen dat ze waarde toevoegen, door eindgebruikers slechts gezien worden als frivole versiersels."

Kellett ziet ook dat de automatisering die de meeste vendoren in bpm-oplossingen stoppen door de gebruikersgemeenschap niet wordt gewaardeerd. Gebruikers willen juist controle over de menselijke workflow. "Helaas, zelfs vandaag de dag hebben veel bpm-leveranciers nog niet door dat ze af moeten van bpm als technologieverkoop." Hiermee doen ze volgens hem namelijk onrecht aan de marktbehoefte, die menselijke interactie vooropstelt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2293144). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Bij BPM-schikkingen wordt willekeur toegepast. Nederland, voorop om een verenigd Europa te krijgen, hanteert fiscale wetten die niet meer van toepassing zijn. Zo zijn BPM, fiscaal voordeel op hypotheek en hoogte BTW zakkenvullers voor ons landje.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.