Managed hosting door True

IBM en SAP boeren goed

 

Het vierde kwartaal heeft zowel SAP als IBM deugd gedaan. Beide firma's maken in voorlopige kwartaal- en jaarresultaten gewag van mooie cijfers. IBM doet in z'n eentje zelfs Wall Street herademen.

De Duitse softwarereus SAP komt met voorlopige omzetcijfers en die kunnen bekoren. De omzet voor het vierde kwartaal bedroeg 3,25 miljard euro, 10 procent hoger dan vorig jaar. De stijging is te danken aan de 13 procent groei in software en softwaregerelateerde diensten, cijfers die volgens analisten meevallen.

De totale omzet voor boekjaar 2007 ligt 9 procent hoger dan vorig jaar, waardoor SAP de kaap van 10 miljard euro passeert. Het bedrijf draait meerbepaald een omzet van 10,26 miljard euro. 7,44 miljard euro daarvan is afkomstig uit software.

'Big Blue' IBM geeft een kwakkelend Wall Street opnieuw schwung door onverwacht hoge winstcijfers bekend te maken voor het vierde kwartaal. De it-gigant ziet de winst per aandeel met een indrukwekkende 24 procent groeien tot 2,8 dollar per aandeel. De omzet voor het vierde kwartaal ligt 10 procent hoger dan een jaar eerder en klokt af op 28,9 miljard dollar.

Analisten verklaren die onverwachte groei door de mooie 'overzeese' inkomsten, uit China, Rusland, India en Brazilië. In eigen land wordt al een tijdje gesproken over een moeilijk klimaat voor technologie in de financiële sector, een erg belangrijke bron van inkomsten.

Voor het volledige jaar bedraagt de omzet 98,8 miljard dollar, 8 procent hoger dan vorig jaar. De winst stijgt met 18 procent tot 6,06 dollar per aandeel.

Overigens ziet IBM de overname van Cognos stilaan in orde komen. Tijdens een vergadering in het Canadese Ottawa zijn de aandeelhouders quasi unaniem (99,8 procent) akkoord gegaan met het bod van IBM. IBM bood ongeveer 5 miljard dollar voor Cognos.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2286321). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.