Managed hosting door True

Strategische samenwerking Capgemini en Philips

 

Capgemini en Philips Business Application Services (P-BAS), één van de interne IT-dienstverleners van Koninklijke Philips Electronics, hebben de intentie uitgesproken tot een strategische samenwerking.

De expertise van Capgemini op het gebied van applicatietechniek en consultancy moet een belangrijke rol gaan spelen in het doel van P-BAS haar dienstverlening aan Philips te optimaliseren.

P-BAS wil met de nieuwe alliantie een aantal belangrijke speerpunten realiseren: meer klantgerichtheid, competitiever dienstverlening en meer toegevoegde waarde. P-BAS' diepgaande kennis van de Philips-organisatie zou samen met de expertise van Capgemini een consistent hoogstaande dienstverlening waarborgen.

De overeenkomst is gebaseerd op innovatie en wereldwijde samenwerking. De twee partijen willen nauw samenwerken om de optimale standaardisatie van processen en applicaties te garanderen. Bovendien zou een samenwerking ontwikkeling, beheer en onderhoud van IT-processen vereenvoudigen en verbeteren. Ten slotte zou de business consulting van Capgemini borg staan voor een goede verstandhouding tussen business en IT.

P-BAS nomineerde Capgemini na een uitgebreide aanbesteding. Capgemini zet zowel in Nederland als in India medewerkers in ten behoeve van de samenwerking, daarbij gebruikmakend van zijn expertise op het gebied van Rightshore en offshore.

Eén van de voornaamste activiteiten van P-BAS is dienstverlening op SAP-gebied. P-BAS ontwikkelt applicaties, richt de Philips-organisatie in op het gebruik van SAP, coördineert de uitrol van SAP-omgevingen en biedt ondersteuning aan de SAP-gebruikers. Capgemini kan P-BAS van dienst zijn in de totstandkoming van volledige, organisatiebrede SAP-standaardisatie. De expertise van Capgemini werkt daarbij als een versneller bij de ontwikkeling van applicaties. Ook ten aanzien van opleidingen kan Capgemini P-BAS van dienst zijn, door workshops in te richten waarmee SAP-gebruikers wegwijs worden gemaakt in nieuwe applicaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2282360). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.