Managed hosting door True

SAP opent nieuwe pand in Den Bosch

 

SAP opent de deuren van haar nieuwe pand. De circa 400 werknemers hebben de afgelopen maand al kennis kunnen maken met hun nieuwe werkplek.

In het bijzijn van burgemeester Rombouts van Den Bosch is er een officiële opening voor klanten, leveranciers, media en omwonenden. Tijdens de opening prikkelt SAP alle zintuigen. Op zaterdag zijn ook alle werknemers met partner en kinderen uitgenodigd om het nieuwe pand te proeven, voelen, ruiken, horen en zien.

SAP koos voor het project de naam ‘ PROUD ': Provide Relations and Ourselves a Unique Destination. BAM Utiliteitsbouw regio Eindhoven ontwikkelde en bouwde sinds eind 2006 in een recordtempo het unieke kantoor voor SAP dat ontworpen is door Hans Goverde van Kraaijvanger • Urbis. Het pand bevindt zich op het bedrijvenpark De Herven langs de snelweg A2 in ‘ s-Hertogenbosch.

Marinus ter Laak, managing director SAP Nederland: " Alle medewerkers zijn ontzettend trots op het nieuwe pand. " Transparantie, dynamiek en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten voor de software en services van SAP. Deze waarden vormden dan ook het startpunt voor de architect. Ter Laak: " Het is duidelijk te zien dat onze werknemers, partners en bezoekers hier met een ander gevoel naartoe komen, dan naar het oude pand; de sfeer is fantastisch. "

Het kantoor is ontworpen door Hans Goverde, directeur en architect bij Kraaijvanger • Urbis, een Rotterdams bureau voor architectuur, interieur- en stadsontwerp. Het telt acht bouwlagen, inclusief een halfverdiepte parkeerlaag voor circa 375 auto ' s. Het kantoor heeft in totaal ongeveer 11.500 m2 aan verhuurbare vloeroppervlakte. Pal aan de snelweg A2 valt het gebouw op door zijn verschijningsvorm; een donkere sculptuur van Chinees basaltsteen op een plint met een groot glazen venster. Achter dit venster ligt het gebouwhoge atrium waarin zich de dynamische wereld van SAP openbaart. Hans Goverde over de grootste uitdaging bij het ontwerp van het pand: " Het parkeerprobleem op de relatief kleine kavel hebben we op kunnen lossen door het gebouw op een natuurstenen plint te zetten, waaronder het parkeren grotendeels is ondergebracht. Via een oplopend groen landschap met een natuurstenen trappartij komt men bij de hoofdingang. Door de integrale ontwerpaanpak van het project hebben wij het gebouw en de omgeving onlosmakelijk met elkaar kunnen verbinden. "

De ontwikkeling en bouw van het pand waren in handen van BAM Utiliteitsbouw regio Eindhoven. Het project kende niet alleen een korte bouwtijd van een jaar, BAM Utiliteitsbouw heeft tevens een uitzonderlijk korte voorbereidingstijd nodig gehad. Er lagen slechts vier maanden tussen het schetsontwerp en het moment waarop de bouwvergunning is verkregen. Diederik van Ulsen, hoofd plan- en vastgoedontwikkeling van BAM Utiliteitsbouw: " Het project verliep voorspoedig door een zeer strakke voorbereiding en planning, een voortreffelijke samenwerking met SAP en het snel nemen van gedegen beslissingen. Hierdoor is de bouw praktisch zonder problemen verlopen. Ook de grote mate van betrokkenheid van de gemeente ' s-Hertogenbosch in het hele traject mag niet onvermeld blijven."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2281583). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.