Managed hosting door True

VMware introduceert VMware Server 2

 

VMware, speler op het gebied van virtualisatiesoftware, introduceert VMware Server 2, de nieuwe versie van VMwre's gratis virtualisatieproduct.

De bètaversie van VMware Server 2 kan vrijelijk worden gedownload.

VMware Server 2 is gebaseerd op de technologie van VMware. De software stelt bedrijven in staat om op snelle wijze nieuwe servercapaciteit beschikbaar te stellen door fysieke servers op te delen in meerdere virtuele machines. Dit resulteert in een efficiënter gebruik van IT-activa en vereenvoudigd IT-beheer. VMware Server 2 biedt klanten een superieure introductie tot virtualisatie. Het is uitgerust met een nieuwe, intuïtieve internetgebaseerde beheerinterface die Windows- en Unix-gebruikers een consistente beheerervaring biedt. Daarnaast biedt VMware Server 2 ondersteuning voor een brede reeks van hardwarevoorzieningen en meer dan 30 verschillende gastbesturingssystemen. zoals Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008 (bètaversie) en verschillende distributies van Linux.

"VMware Server is bij uitstek geschikt voor bedrijven die op snelle en eenvoudige wijze de voordelen van virtualisatie willen ervaren", aldus Dan Chu, vice-president Emerging Products & Markets bij VMware. "Tot dusver zijn er meer dan 3 miljoen exemplaren van VMware Server gedownload. Ongeveer 70 procent daarvan werden gedownload door bedrijven die men normaliter zou aanduiden met de term midden- en kleinbedrijven. VMware Server is een populair hulpmiddel voor klanten om de virtualisatiesoftware van VMware te evalueren en ermee beginnen te werken. Het stelt hen bovendien in staat om na verloop van tijd op eenvoudige wijze over te stappen op VMware Infrastructure, het marktleidende zakelijke virtualisatieplatform van VMware. De introductie van VMware Server 2 biedt ons de kans om veel meer nieuwe klanten bekend te maken met een efficiëntere manier om hun IT-bronnen te beheren."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2217143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.