Managed hosting door True

IBM legt vijf miljard dollar op tafel voor Cognos

 

IBM biedt vijf miljard dollar voor de Canadese BI-softwareleverancier Cognos. Het is een roerig overnamejaar in de BI-markt. Eerder nam Oracle Hyperion over en vorige maand kocht SAP Business Objects.

De Canadese business intelligence-softwareleverancier Cognos is overnamedoelwit van IBM. Big Blue legt vijf miljard dollar op tafel om business intelligence binnen zijn gelederen te halen. Consolidatie is wat de klok slaat op de BI-markt. Eerder dit jaar kocht Oracle Hyperion (voor 3,3 miljard dollar) al en vorige maand nam SAP Business Objects (voor 6,8 miljard dollar) over.

Speculaties waren lange tijd niet van de lucht over wie de laatste twee, grote, beursgenoteerde pure players op de BI-markt (Business Objects en Cognos) zou overnemen. SAP lostte vorige maand de verwachting van veel beleggers in en ook de overname van Cognos door IBM is voor analisten geen verrassing, wegens het bestaande partnerschap.

SAS Institute (niet-beursgenoteerd), een van de laatste pure players liet vorige maand op de Teradata Partners Conference weten niet open te staan voor overname-gesprekken. Het bedrijf kondigde daar een innige samenwerking aan met datawarehouse-leverancier Teradata.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2213195). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.