Managed hosting door True

Geen nieuw bod van Oracle op BEA

 

Oracle BEA

Aandeelhouders van BEA kunnen in de toekomst waarschijnlijk geen nieuw bod van Oracle verwachten. Het ultimatum om de aandelen aan Oracle aan te bieden verliep gisteren.

Oracle zegt dat de aandeelhouders van BEA er vanuit kunnen gaan dat er in de toekomst geen nieuw bod van Oracle volgt. De leverancier van middleware schrijft in een persbericht dat er na verloop van tijd wel veel dingen kunnen veranderen, zoals de financiele staat van BEA, de aandelenmarkt kan instorten of Oracle kan zijn kapitaal elders investeren.

Oracle deed BEA twintig dagen geleden een bod van 17 dollar per aandeel. BEA Systems vond de prijs te laag en zei te willen onderhandelen met ieder bedrijf dat 21 dollar per aandeel biedt. Het bod van Oracle verliep gisteren. Bij groot-aandeelhouder van BEA Carl Icahn viel het bod van Oracle in goede aarde en hij riep het bestuur van BEA op met Oracle in gesprek te gaan. BEA deed dit echter niet.

Niet blij met gedrag

In het persbericht schrijft Oracle dat ze het bestuur van BEA verschillende keren hebben gevraagd om de aandeelhouders te laten stemmen over het bod. "Maar daar kozen ze niet voor. Als de aandeelhouders van BEA niet blij zijn met het gedrag van het bestuur van BEA dan is het aan de aandeelhouders, niet Oracle, om actie te ondernemen", schrijft Oracle.
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2192819). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.