Managed hosting door True

SAP: Samas was te eigenwijs

 

Volgens SAP-ceo Marinus ter Laak begon Samas onvoldoende voorbereid aan een SAP-implementatie en reageerde de kantoorinrichter niet adequaat op waarschuwingen. Ter Laak: "SAP zal zijn rol meer moeten afdwingen bij de weinige klanten die besluiten implementaties liever zelf te doen."

Volgens chief operational officer Pedro Van der Werf heeft SAP al in een vroeg stadium gewezen op lacunes in het implementatieproces. "Al in januari 2007 hebben wij Samas gewaarschuwd dat uit onze rapportage bleek dat er zaken nog niet op orde waren."

Dit voorjaar maakte Samas, leverancier van kantoormeubilair, bekend dat het bedrijf grote problemen ondervond bij de implementatie van een nieuw bedrijfssysteem dat grotendeels op SAP was gebaseerd. De kantoorinrichter moest voor 35 miljoen euro aan nieuwe aandelen uitgeven en zette een deel van haar onroerend goed in de verkoop.

Ter Laak: "Wij weten niet precies welke consultants zijn ingeschakeld, welk kennisniveau zij van onze software en van het managen van een implementatieproject hadden, maar gaan er van uit dat de consultants wel gecertificeerd waren."

SAP-ceo Marinus ter Laak heeft geleerd van de kwestie: "SAP zal zijn rol meer moeten afdwingen bij de weinige klanten die besluiten implementaties liever zelf te doen. Maar je kunt dit ook niet forceren door het product niet te verkopen als niet alles goed geregeld is of als die extra diensten niet bij ons zijn afgenomen. Gedwongen winkelnering gaat te ver. Misschien moeten we in de toekomst meer pushen op een pre-check. Maar ik weet ook wel dat we dat niet kunnen afdwingen. SAP is geen dictatuur."

Jolein de Rooij en Diederik Toet

Verder lezen: Samas was te eigenwijs

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2179351). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.