Managed hosting door True

BEA wijst overnamebod Oracle af

 

Oracle BEA

BEA heeft een overnamebod van Oracle afgeslagen. Oracle bood 6,7 miljard dollar voor de leverancier van zakelijke software. De BEA-directie vindt dat bedrag te mager.

Een overname van BEA door Oracle is van de baan. BEA vindt het overnamebod te laag. Het bod zou ruim onder de werkelijke waarde van het bedrijf liggen. Oracle laat in een reactie weten dat het bod van 17 dollar per aandeel juist aan de hoge kant zit omdat het bijna een kwart meer is dan de huidige beurskoers. President-directeur Charles Phillips suggereert daarmee dat hij niet hoger wil gaan.

Volgens BEA ligt de koers van het aandeel momenteel te laag omdat investeerders nog niet voldoende inzicht hebben gekregen in de recente prestaties van het bedrijf, en daardoor ten onrechte denken dat het wat minder gaat. Analisten voorspellen dat BEA mogelijk pas bij 20 dollar per aandeel - ofwel 7,8 miljard dollar - overstag zal gaan.

'Het bedrijf heeft een aantal maatregelen genomen - zogeheten 'poison pills' - die ervoor zorgen dat een vijandige overname (zonder medewerking van de directie) lastig wordt', zo schrijft eWeek. Oracle, dat bekend staat om zijn agressieve overnametactieken, zou echter naar de rechter kunnen stappen om deze aan te vechten. Als dat lukt hoeft het alleen nog maar voldoende aandelen bij elkaar te kopen.

De onderhandelingen lopen niet soepel: een voor vrijdag gepland overleg werd op het laatste moment afgezegd en BEA wilde niet direct een nieuwe afspraak maken. Experts nemen aan dat het bedrijf simpelweg een hoger bod wil afwachten, van Oracle danwel van een andere speler, zoals HP, IBM of SAP. Laatstgenoemde gaf pasgeleden nog 4,8 miljard dollar uit voor de overname van Business Objects.

Tijdens een gebruikersconferentie van BEA in Barcelona, twee weken geleden, ontkende BEA de geruchten dat Oracle interesse zou hebben voor overnamevan het bedrjf. Martin Percival zei toen: "Die geruchten doemen ieder jaar weer op. Maar er is niets bekend over een overname door Oracle."

redactie Tweakers.net, Wouter Tinus

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2171345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.