Managed hosting door True

Macaw beste Nederlandse IT-werkgever

 

Voor het zesde opeenvolgende jaar mag de dienstverlener in Microsoft technologie zich 'beste IT-werkgever van Nederland' noemen.

Dit naar aanleiding van het jaarlijkse uitgevoerde onafhankelijke Beste Werkgever onderzoek van Intermediair. Hierin wordt gekeken naar zowel de harde criteria, als de zachte kant van het werkgeverschap. Want alleen een laptop en een leaseauto maakt werk nog niet leuk.

Intermediair publiceert dit jaar weer een overall Top-25 van beste werkgevers in Nederland. Hierin zijn twee onderzoeken gecombineerd: ‘Beste arbeidsvoorwaarden' en ‘Medewerkertevredenheid'. In deze top 25 behaalt Macaw een achtste plaats en is daarmee het eerste IT-bedrijf dat voorkomt in deze lijst. De zeven plaatsen boven Macaw worden, op één uitzondering na, ingenomen door grote, internationale concerns, zoals ING en Corus.

Olof Frankfort, HR Manager van Macaw: "Macaw heeft het afgelopen jaar intern veel veranderingen doorgemaakt. Het is goed om te kunnen constateren dat deze veranderingen direct positief worden gewaardeerd. Naar buiten toe hebben we onze positie verduidelijkt als innovatieve IT-dienstverlener, met als pay-off ‘Macaw - Tomorrow's IT, today'. Dit hebben we onder meer gedaan door onze interne organisatie aan te passen door de oprichting van relatief kleine oplossingsgerichte teams. Deze zogeheten solution centers zijn zeer flexibel en beschikken over een optimum aan kennis. Daarnaast hebben we alle functies opnieuw beschreven. Dat heeft tot meer inzicht in de onderlinge samenhang en meer doorgroeimogelijkheden geleid. Ook hebben we het beloningssysteem vereenvoudigd en hebben we, zoals elk jaar, het beloningsniveau getoetst aan de markt. Dit heeft geresulteerd in een beter arbeidsvoorwaardenpakket met meer salarisruimte. Veel veranderingen dus voor Macaw als organisatie, maar zeker ook voor de individuele medewerkers. Dat zij zich hierin kunnen vinden, blijkt uit de Intermediair-resultaten die nog beter zijn dan vorig jaar. We zijn daarom ook ontzettend trots dat we weer als beste IT-organisatie staan gepositioneerd in deze huidige onstuimige IT-arbeidsmarkt."

Kennis hebben = kennis delen
Naast de harde arbeidsvoorwaarden, zoals salaris en aantal vakantiedagen, is ook onderzoek gedaan naar de zachte arbeidsvoorwaarden. Op basis van de feedback van Macaw-medewerkers scoren we gemiddeld een 7,7 (vorig jaar een 7,65). Vooral op de aspecten Werkinhoud (8,1, vorig jaar 8,0), Werksfeer (8,4, vorig jaar 8,3) en Doorgroeimogelijkheden (7,8, vorig jaar 7,4) zit het wel goed. Qua Vrijheid in het werk (7,7, gelijk aan vorig jaar) en Tevredenheid werk (7,7, vorig jaar 7,4) scoort Macaw gemiddeld en de Werkdruk scoort het laagst (6,5, gelijk aan vorig jaar). Over de gehele linie valt op dat werkgevers moeite hebben om op Werkdruk goed te scoren.

Juiste balans
In deze krappe arbeidsmarkt is het natuurlijk extra prettig dat Macaw van een 11e naar een 8ste plaats in dit Beste Werkgeversonderzoek is gestegen. Deze waardering komt immers van de medewerkers zelf en bevestigt de goede balans tussen de harde en zachte arbeidsvoorwaarden bij Macaw.
Ronald van Es, Financieel Directeur van Macaw en mede verantwoordelijk voor het personeelsbeleid: "Goede arbeidsvoorwaarden vormen een basis, maar zijn op zichzelf niet zaligmakend. Bij een echt goede werkgever is je werk leuk, heb je inspirerende collega's en is er aandacht voor jou. Bij Macaw werken we met de nieuwste Microsoft-technologieën op uitdagende en complexe projecten, waardoor onze medewerkers op hun kennisgebied continu voorop blijven lopen. De lat qua kennisniveau ligt daarmee weliswaar hoog, maar via diverse platforms deelt iedereen kennis met elkaar. Door de opdeling in kleinere teams en een eigen people manager is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht voor de medewerker en zijn ontwikkeling. Ondersteund door goede, flexibele arbeidsvoorwaarden en ruime opleidingsmogelijkheden, hebben we kennelijk de juiste balans gevonden in wat voor onze medewerkers belangrijk is."

Hard werken, hard ontspannen
Macaw is trots dat het nog altijd de voordelen van een steeds grotere en professionelere organisatie weet te combineren met de persoonlijke en informele sfeer die zo kenmerkend is voor een klein bedrijf. Zo is het gehele werknemersbestand net teruggekeerd van een vierdaagse trip naar Valencia. Deze jaarlijkse buitenlandtrip en andere sociale activiteiten dateren al uit de beginjaren van Macaw en zijn erg bepalend voor de sfeer en cultuur. En het is absoluut het streven daaraan vast te houden, hoe groot Macaw ook wordt.

Dennis Rosenbrand, Principal Consultant van Macaw Business Solutions over zijn eerste indruk van Macaw: "Vanaf de eerste dag dat ik bij deze organisatie begon te werken, voelde ik me welkom. Iedereen die hier werkt, of dat nu een junior ontwikkelaar is of de directeur, heeft min of meer dezelfde houding en beweegt op dezelfde manier door de organisatie. Een dichte deur komt vrijwel niet voor. Natuurlijk moet er af en toe overleg plaatsvinden, maar bij iedereen staat letterlijk de deur open en iedereen is ook bereid om tot het uiterste te gaan voor een ander, zodat we samen successen kunnen boeken. Andere belangrijke kenmerken zijn kennis en professionaliteit. Op het moment dat je bijvoorbeeld de blogs leest op ons intranet, bekruipt je regelmatig een gevoel van: ‘Volgens mij kan ik hier nog heel veel leren'.  De aanwezige kennis van de volledige range van Microsoft-producten en alle zaken die daarmee een raakvlak hebben, is zo groot dat ik het idee heb dat Macaw voor elke uitdaging een oplossing heeft."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2169844). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.