Managed hosting door True

Logix distribueert Oracle Unbreakable Linux

 

Distributeur Logix gaat de Oracle kloon van Red Hat Linux via zijn partners aan eindgebruikers aanbieden. Dit zegt Elmer Gutteling, algemeen directeur van Logix Nederland, in een gesprek met CRN.

Gutteling is sinds zijn bezoek aan Oracle OpenWorld in San Fransisco, dat eind 2006 plaatsvond, zeer onder de indruk van Oracle's Unbreakable Linux programma. Hierbij gaat Oracle het besturingssysteem Red Hat Linux klonen en ondersteunen voor minder dan de helft van Red Hat's prijs. Oracle's nieuwe Unbreakable Linux programma neemt de meest actuele broncode van Red Hat Linux over, verwijdert elementen waar Red Hat rechten op heeft en voegt dan de nieuwste bug fixes toe. Oracle hoopt hiermee dat klanten sneller overstag gaan naar het Linux besturingssysteem.

Volgens Gutteling kunnen partners met Unbreakable Linux hun klanten beter en goedkopere service verlenen. Daarnaast leidt het tot een snellere acceptatie van Linux en zijn alle rechten en licenties gewaarborgd door Oracle. Gutteling zegt de Unbreakable Linux oplossing in combinatie met IBM servers te kunnen aanbieden. "Ik denk hierbij aan de IBM pSeries."

Unbreakable Linux heeft steun van Intel, AMD, Dell, HP, IBM, EMC, BMC en andere leveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2052547). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.