Managed hosting door True

Tripwire en BMC Software gaan samenwerken

 

Tripwire, leverancier van software voor configuratie-audit en beheer gaat samenwerken met BMC Software, leverancier van enterprise managementoplossingen voor het beheer van it-infrastructuur.

De software van Tripwire maakt nu deel uit van het MarketZone-programma van BMC, waarin integratie van BMC-software met producten van partners centraal staat.

Als onderdeel van deze overeenkomst is de software Tripwire Enterprise 6.0 geïntegreerd in het Business Service Management (BSM) model van BMC. Met de BSM-applicaties zijn bedrijven in staat om bepaalde serviceniveaus te garanderen en zijn it-problemen te herleiden, te begrijpen en op te lossen.

In combinatie met de software van Tripwire ontstaat een oplossing waarmee bedrijven doelbewuste en ongewilde veranderingen in het netwerk en binnen configuratiemanagement-databases kunnen opsporen. Hierdoor zijn systeembeheerders in staat snel actie te ondernemen en wordt downtime van het netwerk tot een minimum beperkt. Ook registreert de Tripwire-software geautoriseerde wijzigingen binnen de gehele it-infrastructuur en checkt of deze correct zijn uitgevoerd. Zo is het voor bedrijven en instellingen eenvoudiger te voldoen aan regels en wetgeving, worden kosten gereduceerd, risico's verminderd en de controle over it-activiteiten vergroot. Bovendien versnelt Tripwire de ROI op reeds geïmplementeerde BMC-producten.

Tripwire vergelijkt veranderingen in de infrastructuur met de BMC Remedy Change Management-oplossing om alle veranderingen te beheren. Zo worden succesvolle veranderingen in kaart gebracht, maar geeft Tripwire ook verzoeken tot verandering door aan de BMC-applicaties om ongeautoriseerde veranderingen tegen te gaan. Doordat Tripwire de geschiedenis bijhoudt van systeemconfiguraties, wordt de tijd om problemen op te lossen met tachtig procent teruggebracht.

"De overgang van op zich zelfstaande applicaties en componenten naar service management vereist een volwassen oplossing om veranderingen in processen te controleren en te beheren", zegt Stephen Elliot, Research Manager, System Management bij IDC. ""Business Service Management, zoals BMC en Tripwire dit nu aanbieden, garandeert compliancy van de gehele it-infrastructuur door ongecontroleerde wijzigingen te voorkomen."

De software van Tripwire is dankzij de samenwerking ook verkrijgbaar via de verkoopkanalen van BMC. Daarnaast bieden beide partijen hun gezamenlijke oplossing aan klanten die hun it-processen willen optimaliseren, of die business service management, configuratie-audit of beheersoftware zoeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1922959). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Dit is nog eens een samenwerking waarvan je kan zeggen dar het waardevol is. BMC die inziet dat ze een independed control nodig hebben.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.