Managed hosting door True

Microsoft BI Partnernetwerk onderdeel IAMCP

 

De Microsoft Business Intelligence partnercommunity (DIT) is deel geworden van de International Association of Microsoft Certified Partners (IAMCP). Op 8 maart 2007 is de vernieuwde partnercommunity geintroduceerd.

Iedere gecertificeerde Microsoft-partner kan nu toetreden tot deze groep van BI-specialisten.

Het Microsoft Business Intelligence aanbod helpt beslissingnemers bedrijfsprestaties te verbeteren op strategisch, tactisch en organisatorisch gebied. De oplossingen worden gebouwd op het Microsoft SQL Server Business Intelligence platform en binnen organisaties via Microsoft Office inzetbaar gemaakt. Vanaf 2005 heeft dit aanbod een zodanige vlucht genomen dat het voor iedere Microsoft-partner een onlosmakelijk onderdeel van het portfolio is geworden.

De acceptatie van Microsoft BI heeft in de markt een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt; klanten raken er steeds meer van overtuigd dat Microsoft moet worden overwogen bij de keuze voor een BI-oplossing, of hebben Microsoft BI reeds geïmplementeerd.

Om deze twee trends blijvend te kunnen ondersteunen, is de Nederlandse community van Microsoft BI partners een nieuwe fase ingegaan.

Per 1 januari 2007 is deze partnercommunity ondergebracht bij de Nederlandse afdeling van het IAMCP. Het feit dat dit de eerste onderscheidende community is binnen het IAMCP onderstreept de toenemende interesse in Business Intelligence.

De BI partnercommunity DIT is 3 jaar geleden opgericht door 18 Microsoft-partners met als doel: het uitwisselen van kennis en het promoten van Microsoft als BI-platform voor klanten.

Het primaire doel van de BI partnercommunity binnen het IAMCP is het (vroeg)tijdig geïnformeerd worden door Microsoft over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BI. Dit vindt plaats door middel van roundtable sessies en presentaties vanuit de diverse Microsoft-productgroepen. Tijdens deze sessies wordt ook nadrukkelijk de feedback gevraagd van partners. De kick-off sessie vindt vandaag plaats op het hoofdkantoor van Microsoft Nederland te Schiphol-Rijk.

Patrick van Aalst, IAMCP: "Wij zijn verheugd met de toetreding van de actieve en succesvolle BI partnercommunity bij IAMCP Nederland, met als doel "door partnering meer business". Dit onderstreept de leidende rol van de IAMCP in P2P (partner to partner) networking binnen het Microsoft ecosysteem. In veel andere landen kent de IAMCP regionale subafdelingen. In Nederland is dit minder zinvol en zijn subafdelingen op basis van Microsoft competencies waardevoller."

De BI partnercommunity blijft daarnaast actief in de richting van potentiële en bestaande klanten door middel van het verzorgen van en de aanwezigheid bij diverse kennisevenementen rond Microsoft BI. Zoals onder meer tijdens het aanstaande Microsoft BI evenement op 19 april in Maarssen. Hiermee geven de diverse partners het signaal af dat Microsoft BI kennis inmiddels breed beschikbaar is en een nog hogere vlucht gaat nemen in de zeer nabije toekomst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1893617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.