Managed hosting door True

Novell en Microsoft rollen technologische roadmap uit

 

Microsoft en Novell lanceren een technologische roadmap waarin gezamenlijke oplossingen gericht zijn op een viertal onderwerpen. Dit volgt op het controversiële Novell-Microsoft akkoord van afgelopen november.

Microsoft en Novell werken samen op vier technologische vlakken gericht op specifieke problemen waarmee ondernemingen kampen: virtualisatie, webdiensten voor het beheer van virtuele en standaard servers, telefoongids en identiteit interoperabiliteit en documentopmaak compatibiliteit. De twee ontwikkelen hiervoor heel gerichte oplossingen samen. Die worden het hele jaar door geïntroduceerd.

De ontwikkelaars van Samba - de CIFS Open Source-server inbegrepen in het geheel van de distributies van de Linux-servers maar ook in de meeste moderne versies van Unix - bekritiseerden het akkoord Novell-Microsoft in november. Ze vinden dit akkoord onaanvaardbaar en vernietigend voor de gemeenschap van vrije software. Ook bij de Free Software Foundation schoot het akkoord in het verkeerde keelgat, en de stichting dreigde actie te ondernemen.

Al Gillen, research vice president System Software bij IDC, zegt echter dat de toekomstplanning met specifieke oplossingen de belofte waarmaakt van de aankondiging van de samenwerking in november. "Nu hebben mogelijke klanten iets tastbaars, met concrete oplossingen die op een voorspelbare manier geleverd gaan worden", aldus Gillen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1865924). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.