Managed hosting door True

Avocent, Avensus pakken samen Nederlandse markt aan

 

Avocent en Avensus hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de Nederlandse markt. Beide bedrijven werkten al enige tijd samen op projectbasis.

Overeengekomen is nu dat Avensus de Out-of-Band-Management technologie van Avocent actief zal gaan promoten, onder andere via een serie workshops. Ook heeft Avensus een uitgebreid programma voor support, services, logistiek en training ontwikkeld.

Avocent, inclusief het onlangs overgenomen Cyclades, is de grootste fabrikant van Outof-Band-Management (oobm) producten. Deze oobm-tchnologie wordt ingezet voor het op afstand beheren van de it-infrastructuur. Hierdoor is het voor datacenters mogelijk om effectiever en veiliger beheer uit te voeren zonder dat het noodzakelijk is dat beheerders fysiek toegang hebben tot de systemen (het ‘lights-out datacenter').

"De samenwerking met Avensus is met name gericht op de top 250 organisaties en grote datacenters in Nederland", zegt Jan Wansink, directeur van Avocent Nederland. "Avensus heeft een goede marktpositie in het topsegment en heeft bewezen professionele support en services te kunnen bieden, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Voor onze bedrijfskritische OOBM-toepassingen is dat zeer belangrijk".

Rob van Straten, general manager van Avensus: "Wij zijn erg blij met de keuze van Avocent voor Avensus. De markt voor oobm groeit snel, vooral omdat grote ondernemingen hun systeem- en netwerkbeheerders meer willen laten doen in minder tijd en omdat toepassing van deze technieken de beschikbaarheid van systemen en netwerken sterk verhoogt. Daarnaast willen organisaties steeds beter voldoen aan wet- en regelgeving. Het is dus belangrijk dat alle veranderingen binnen systemen en netwerken via strikte beveiliging en logging geregeld worden. Avocent heeft daarvoor het beste productportfolio".

Avensus heeft inmiddels drie oobm-engineers en één productmanager gecertificeerd. Beide partners verwachten binnen het samenwerkingsverband in 2007 tientallen projecten te zullen uitvoeren. Op 14 en 15 februari 2007 vinden de eerste gezamenlijke Workshops oobm plaats in het World Trade Center te Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1824232). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.