Managed hosting door True

QlikTech brengt BI-software naar mkb

 

Onlangs introduceerde softwareleverancier QlikTech QlikView Business en maakte zodoende business intelligence-software beschikbaar voor kleine zelfstandigen en het mkb. Met deze beweging naar de onderkant van de markt zoekt QlikTech naar nieuwe partners die niet meer BI-specialist hoeven te zijn.

Aan de bovenkant van de markt is BI-software allang een gemeengoed, maar door de relatief hoge prijzen van de zwaardere software waren oplossingen veelal te duur voor het mkb en de soho-markt. Het nieuwe QlikView Business heeft echter een retailprijs van 475 euro meegekregen waarmee het prima de onderkant van de markt kan bedienen. "Eigenlijk hebben we een andere propositie van een bestaand product gekozen", meent Rogier Verheij, countrymanager Benelux bij QlikTech. "Deze versie hebben we echter wel gelimiteerd zodat upselling voor onze partners mogelijk blijft. We gaan de komende tijd actief op zoek naar nieuwe var's en system integrators om mee samen te gaan werken. Anders dan voorheen met BI-software hoeft een partner niet meer specifieke kennis van de onderliggende systemen te hebben. Je hoeft dus niet een BI-specialist te zijn om deze software te verkopen."

Oem-overeenkomsten
Doordat specifieke kennis niet nodig is, zoekt QlikTech naar partners die al in het mkb zitten. Verheij: "Maar ook hardwareresellers die diensten willen gaan verkopen zijn bij ons aan het goede adres. We willen dit breed gaan wegzetten in de markt en daar past dan geen verticalisatie bij. Bij de klant moet wel behoefte zijn om te analyseren. In het eerste kwartaal van 2007 gaan we deze mkb-groep trainen om QlikView Business te kunnen verkopen en de tarieven hiervoor krijgen ook een mkb-tarief mee. In een halve dag leren we wat ze ermee kunnen en ook is een technische training van twee of drie dagen mogelijk waar ze dan respectievelijk 250 of 350 euro voor moeten betalen. Ook gaan we in 2007 onze software met hardware bundelen waardoor we al oem-overeenkomsten met sommige andere softwareleveranciers hebben gesloten, waaronder ADP Nederland en e-Buzz. We zoeken nog naar hardwarepartijen om ook mee samen te werken. Tot slot komen we ook het eerste kwartaal nog met een Nederlandse versie van ons product uit."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1800671). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Eén van mijn collega's en ik hebben vorige week de training voor QlikView gevolgd.
Het is een prachtig instrument en snel te implementeren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.