Managed hosting door True

Microsoft geeft herziene documentatie aan EC

 

Microsoft heeft nieuwe technische informatie gegeven over het besturingssysteem Windows. Dat kondigt de Europese Commissie aan. Die zegt de documentatie eerst te willen onderzoeken op volledigheid en juistheid.

“De Commissie zal te zijner tijd beslissen of Microsoft in overeenkomst handelt met de verplichting om volledige en accurate technische documentatie te leveren,” staat in het communiqué van de Europese Commissie. Zowel softwareproducenten als de onafhankelijke vertrouwenspersoon kunnen de accuraatheid van de documenten beoordelen. Als de informatie nog niet in orde is kan Microsoft een boete krijgen van 3 miljoen euro per dag, retroactief te beginnen vanaf 31 juli 2006.
In maart 2004 kreeg Microsoft een boete opgelegd van 497 miljoen euro wegens misbruik van zijn concurrentiepositie op vlak van besturingssystemen voor pc’s. Microsoft ging daartegen in beroep. De Amerikaanse softwareproducent moest duidelijke en bruikbare documentatie ter beschikking stellen aan andere ict-bedrijven zodat die met hun producten beter kunnen aansluiten op de api's (application programming interfaces) en protocollen van Windows. De Commissie heeft in december 2005 geconcludeerd dat Microsoft niet gehoorzaamde en legde daarom een nieuwe boete op. Die is door Microsoft aangevochten, maar op 12 juli van dit jaar kreeg het bedrijf de boete (280,5 miljoen euro) toch aan zijn broek. Op 18 juli leverde Microsoft nieuwe documentatie, waarna het bedrijf eraan is blijven werken tot op vandaag, onder supervisie van de vertrouwenspersoon (professor Neil Barrett).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1778122). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.