Managed hosting door True

LogicaCMG wint nieuwe contracten voor Galileo

 

LogicaCMG gaat veiligheidskritische software ontwikkelen voor Galileo, het Europese civiele satellietnavigatiesysteem.

Daartoe heeft LogicaCMG drie nieuwe internationale contracten gewonnen met een waarde van 7 miljoen euro. De software wordt geleverd aan GMV, verantwoordelijk voor de IPF (Integrity Processing Facility) en de OSPF (Orbit Synchronisation Processing Facility), onderdelen van het Ground Mission Segment van Galileo.
Binnen het eerste contract ontwikkelt LogicaCMG de real-time controle en besturingssoftware voor OSPF en IPF. De tweede overeenkomst is gericht op de ontwikkeling en implementatie van integriteitsalgoritmen voor IPF, de veiligheidskritische kern van Galileo. De IPF verwerkt informatie van Galileo Ground Sensor stations door de hele wereld en verifieert of de signalen die de Galileo-satellieten uitzenden voldoen aan de nauwkeurigheidseisen. Als onderdeel van beide contracten ontwikkelt LogicaCMG alle operationele software voor de IPF en een groot deel van de operationele software van de OSPF. Binnen het derde contract ontwikkelt LogicaCMG samen met Skysoft, dochterbedrijf van GMV, een integratie- en verificatieplatform dat nodig is om het verwerkingsproces van navigatie-informatie binnen IPF en OSPF te testen.
Sylvain Loddo, Manager Ground Segment and Operations van Galileo Systems bij ESA: “LogicaCMG heeft bewezen een betrouwbare leverancier te zijn van veiligheidskritische softwaresystemen voor EGNOS, de voorloper van Galileo. Wij zijn erg blij dat hun ervaring ook ten goede komt aan Galileo.” Stuart Martin, Director Space and Satellite Communications bij LogicaCMG UK: “Deze opdrachten beslaan de hard- en software in de kern van het broadcastsysteem van de Galileo-satellieten. Onze systemen zullen er voor zorgen dat de locatie-informatie van Galileo nauwkeurig en betrouwbaar is. Dit betekent dat de applicaties die gebaseerd zijn op data afkomstig van Galileo ook betrouwbaarder zullen zijn.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1776407). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.