Managed hosting door True

Helios-IT fuseert met Nederlandse Vigeo

 

Het nieuwe bedrijf dat ontstaat uit de fusie van Helios-IT uit Keerbergen (bij Mechelen) en Vigeo uit Groningen behoudt de Belgische naam, Helios-IT. Het bedrijf wordt een Benelux-speler op het terrein van Microsoft business-softwareoplossingen.

Dat beide bedrijven fuseren, heeft te maken dat ze elkaar aanvullen, zegt Alex Vandereycken, Partner van Helios-IT. “Zeker in de automotive-sector zijn er heel wat raakvlakken en vult de expertise van Vigeo op de Nederlandse markt, onze kennis van de Belgische klanten uitstekend aan. Voorts hebben we van bij de eerste contacten een grote openheid vastgesteld. Op die manier is het duidelijk geworden dat we de gezamenlijke ambitie hebben om een groter geheel te vormen.”
Helios-IT heeft de stempel Microsoft Gold Certified Partner. Dat betekent dat de 75 specialisten van het bedrijf diensten leveren op basis van Microsofts erp-, crm- en business intelligence-software. Helios-IT levert ook diensten binnen de drankensector en de automobielindustrie. In die laatste sector is het contact met het Groningse Vigeo ontstaan. De 25 werknemers van Vigeo bieden vergelijkbare diensten als Helios-IT op basis van Microsoft-technologie, met een sterke nadruk op de automobielsector.
De nieuw samengestelde onderneming zal in totaal 100 werknemers tellen en een jaaromzet draaien van zo’n 10,5 miljoen euro. Het bedrijf zal voortaan opereren onder de vlag van Helios-IT. De vestigingen in Groningen en Keerbergen zullen verder worden uitgebouwd. Daarenboven worden nieuwe, strategische overnames in België, Nederland en andere landen, evenmin uitgesloten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1769223). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.