Managed hosting door True

SAP: nauwere samenwerking met partners in Nederland

 

Softwareleverancier SAP brengt al zijn wereldwijde partnerprogramma's samen in één programma: SAP PartnerEdge. Doel hiervan is dat SAP en de verschillende soorten partners, zoals systeem integratoren, isv's (independent software vendors) en var's, nauwer samenwerken aan oplossingen voor diverse verticale markten.

SAP PartnerEdge is een programma voor allerlei partners die SAP software verkopen en implementeren of diensten en software er omheen leveren. Volgens Dagmar Fischer-Neeb, vice president alliances & strategic partners SAP emea, doet SAP er alles aan om samen met de partners makkelijker en meer transparant zaken te doen. Daarbij zijn strakke regels ingesteld voor de direct sales van SAP, waarbij de onderlinge concurrentie met partners geminimaliseerd moet worden.
Shai Agassi, president van de Product and Technology Group van SAP en lid van de Raad van Bestuur, zegt dat systeem integratoren de komende jaren in Europa samen minimaal 10.000 nieuwe kanten kunnen binnenhalen. Agassi: “Om te groeien heeft SAP partners nodig. Samen met isv’s, systeem integratoren en var’s willen we oplossingen aan diverse verticale markt te leveren.”
Ferri Abolhassan, executive vice president van de Product and Technology Group van SAP, zegt dat de samenwerking met partners veel beter kan. “We ontplooien nog teveel initiatieven naast elkaar. Zowel vóór als na afsluiting van een licentiecontract.” Volgens Abolhassan is het beter als partners en SAP samen een klant benaderen, in plaats van onderling concurreren. “Zo daalt de ‘cost of sales’ per klant. We zullen dus wel samen nauwer moeten werken, waarbij we samen pijnpunten en zakelijke processen delen.”
Jeroen van den Eerenbeemt, director alliances SAP Nederland, zegt dat in Nederland steeds nauwer wordt samengewerkt met de partners. “De boodschap aan de systeem integrator is dat de groeimogelijkheden voor SAP en haar partners in het MKB liggen. Onze partners Atos en Capgemini zijn voor deze markt inmiddels resellers geworden, naast dat ze voor grote klanten systeem integrator zijn. Dat is een verandering, vroeger verkochten onze partners niet zelf SAP software, het was eerder ‘sell with’. Nu doen we ook aan ‘sell trough’, waarbij de partners zelf onze oplossingen verkopen.”
Een andere ontwikkeling is dat er zoveel mogelijk nieuwe applicaties op en rond het SAP-platform NetWeaver gebouwd worden, omdat SAP naast applicatieleverancier ook platformleverancier wil zijn. Daarom is SAP voor meer isv’s open geworden, aldus Van den Eerenbeemt. “De boodschap van SAP aan isv’s is: kijk waar jezelf sterk in bent en waar SAP witte vlekken heeft, om daar samen oplossingen voor te ontwikkelen. Wat je ziet is dat steeds meer isv’s ‘Powered by NetWeaver’ partners worden. Ze certificeren hun oplossingen op het integratie- en applicatieplatform NetWeaver. Daarmee krijgen isv’s direct toegang tot de interessante en omvangrijke klantenbase van SAP.”
De vraag naar SAP-oplossingen blijkt in Nederland hoog. In Nederland werken ruinm 5000 consultants bij 85 business partners die SAP inzetten bij hun klanten en er is veel meer vraag naar deze experts, aldus onderzoeksbureau ame.nl in een Premium rapport over SAP en zijn partners in Nederland. Ame.nl: “Werkgevers vragen veel meer SAP deskundigen voor hun procesautomatisering dan er momenteel zijn. Daarom biedt SAP specialisatie carrièrekansen.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1768655). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.