Managed hosting door True

Open Text gaat ook in Nederland saneren

 

Ook de Nederlandse organisatie van Open Text ontkomt niet aan een ontslagronde. Onbekend is nog hoeveel medewerkers moeten vertrekken.

De Canadese softwarefirma Open Text ontslaat 525 personeelsleden (circa 15 procent) op een bestand van 3500 medewerkers. De sanering is een gevolg van de overname van concurrent Hummingbird afgelopen augustus voor 489 miljoen dollar. Ook in Nederland worden mensen de laan uitgestuurd, maar directeur Quillaume Petit kent nog geen exacte aantallen. "In november moet de operatie zijn afgerond. Er circuleren allerlei aantallen, maar wij krijgen bijna geen informatie. Dat vergroot de onzekerheid, zowel bij mijn werknemers als bij de klanten."
In Nederland werken een kleine dertig mensen bij het Hummingbird-deel; de Open Text-organisatie (het vroegere iXOS-gedeelte) telt zo'n twintig man. Petit verwacht dat het merendeel van de ontslagen bij Hummingbird valt.

De 3500 medewerkers wereldwijd zijn op te delen in 2100 afkomstig van Open Text en 1400 van Hummingbird. Beide leveranciers maken 'enterprise content management'-software. De directie van Open Text wil na de overname vooral schrappen in dubbele functies en activiteiten in sectoren die niet tot de kernmarkten behoren. Ook sluit ze opheffing van kantoren niet uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1760314). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.