Managed hosting door True

Adobe en Mozilla gaan samenwerken aan script-engine

 

Mozilla en Adobe gaan hun krachten bundelen om een opensource script-engine te bouwen. Adobe zal hiervoor een deel van de code van Flash Player 9 doneren. Die zal in het project gecombineerd worden met de huidige Javascript-implementatie van Firefox.

Het samenwerkingsproject werd Tamarin gedoopt. Het doel is om een snelle en door verschillende platforms bruikbare motor in elkaar te zetten waar alle dialecten van ECMAScript (naast Javascript ook Adobe Actionscript en Microsoft JScript) op kunnen draaien. De grootste technische stap die hiervoor gezet moet worden is het koppelen van de compiler van Firefox aan de virtuele machine van Flash, die volgens Adobe wel tien keer betere prestaties kan opleveren.
Scripts worden niet alleen steeds meer benut door websites voor Ajax-trucs, maar ook veel Firefox- en Thunderbird-plugins leunen er zwaar op. Bovendien wil Mozilla zelf in de toekomst meer features implementeren in Javascript in plaats van in C++. Genoeg reden dus om een solide engine een vitaal onderdeel van het project te noemen.
Het belang van Adobe zit hem naar eigen zeggen in het samenbrengen HTML- en Flash-ontwikkelaars. Het Tamarin-project zal onder meer de basis vormen voor SpiderMonkey, het Javascript in Firefox. Firefox 2.0 heeft net Javascript 1.7 geïntroduceerd. Concrete resultaten van de samenwerking zijn dus niet op korte termijn te verwachten: de partners suggereren dat het goed tot 2008 zou kunnen duren voor de eerste versie van Tamarin in een officiële release van Firefox verschijnt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/1759843). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.