Managed hosting door True

Progress Software kiest voor open source

 

TILBURG - Progress Software, leverancier van ingebedde database- en applicatie-ontwikkelingstools, gaat de broncode van zijn applicatie-ontwikkelingsomgeving vrijgeven.

De broncode van Progress’ ADE (Application Development Environment) wordt beschikbaar gesteld via een open source licentiemodel, gebaseerd op de Mozilla Public License 1.1. Met de zogeheten Posse (Progress Open Source Software Exchange) hoopt het bedrijf een antwoord te hebben gevonden op veel problemen die het gevolg lijken te zijn van Progress’ eigen succes. Volgens de onderneming hebben zo’n tweeduizend Progress-ISV’s (Independent Software Vendors) inmiddels meer dan vijfduizend applicaties gebouwd met behulp van de Progress 4GL ontwikkelingstools. Die applicaties zijn door meer dan tienduizend klanten over de hele wereld in gebruik genomen. Sinds anderhalf jaar heeft Progress een online ’enhancement-request’ systeem draaien, waar klanten verzoeken kunnen indienen voor verbeteringen van de software. Het aantal verzoeken stijgt echter zó snel, dat daaraan door de Progress-mensen onmogelijk nog binnen een redelijke termijn kan worden voldaan. Met de lancering van Posse stelt Progress de klanten in staat zélf een rol te spelen bij de verbetering van de ontwikkelingsomgeving die zij gebruiken om applicaties te bouwen. Progress geeft daarvoor de broncode vrij van alle versie 9.1B 4GL-gebaseerde applicatie-ontwikkelingstools. Het gaat dan om zaken als AppBuilder (voor de ontwikkeling van een grafische gebruikersinterface), SmartObjects (voor object-georiënteerd programmeren), Internet Component Framework (ICF; dat complexe component-gebaseerde bedrijfslogica ondersteunt) en Data Dictionary (voor het maken en bijhouden van database-definities). Overigens zal Progress gewoon doorgaan met het zelf ontwikkelen van verbeteringen en nieuwe tools en is het niet de bedoeling dat het bedrijf het roer uit handen geeft. Alles wat Progress zelf ontwikkelt, zal echter ook via Posse worden gepubliceerd.   Jeroen Bezem  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/11910). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.