Managed hosting door True

Waterschapshuis toch in zee met SoftwareOne

 

Deal handen schudden overname

Nadat een eerdere gunning aan SoftwareOne door de rechter werd verboden, heeft het Waterschapshuis na een heraanbesteding opnieuw deze softwaredienstverlener geselecteerd. Het betreft twee kavels: een voor de levering van de standaardsoftware en dienstverlening van Microsoft en de andere voor de voorziening van overige standaardsoftware en producten en aanverwante dienstverlening.

Het Waterschapshuis is de regie- en uitvoeringsorganisatie op het gebied van informatie- en communicatietechnologie voor 21 waterschappen. De organisatie schreef een heraanbesteding uit, omdat in september vorig jaar de rechtbank Midden-Nederland deels een streep zette door de gunning van het Waterschapshuis aan SoftwareOne voor softwarelicenties en ondersteunende dienstverlening.

Mededinger Protinus IT maakte toentertijd succesvol bezwaar, omdat de toenmalige aanbestedingsstukken voor meerdere uitleg vatbaar zouden zijn. De rechtbank ging daar in mee en vond dat het Waterschapshuis de aanbesteding van perceel twee opnieuw moest doen. Daarop koos het Waterschapshuis voor een heraanbesteding.

Die blijkt nu wederom door SoftwareOne gewonnen. Volgens het Waterschapshuis viel de keuze opnieuw op deze Zwitserse softwaredienstverlener omdat 'het onder de indruk is van de heldere, transparante inschrijving en SoftwareOne bij vergelijkbare organisaties heeft bewezen een betrokken en betrouwbare partner te zijn.'

PyraCloud

Het contract heeft een geschatte waarde van ruim 141 miljoen euro (51,1 miljoen voor de Microsoft-software en 90,5 miljoen voor de non-Microsoft-software) en een looptijd van maximaal zes jaar. Dat is wel een stuk lager dan de geraamde waarde van de oorspronkelijke aanbesteding met het perceel Microsoft-software (circa 77 miljoen euro) en het perceel Overige standaardsoftware (ongeveer 186 miljoen euro).

De gunning houdt in dat SoftwareOne, naast het leveren van standaardsoftware, alle 21 waterschappen en de gemeenschappelijke regelingen hiervan ondersteunt bij de digitalisering en het professionaliseren van het licentie- en contractadministratie. In totaal gaat het om ongeveer vijftienduizend werkplekken. SoftwareOne zal de organisatie daarnaast adviseren en assisteren bij functionele en productgerichte uitvragen.

Bovendien zal het Waterschaphuis gebruik gaan maken van PyraCloud, het door SoftwareOne ontwikkelde platform dat de software-voorraadketen digitaliseert, contracten beheert en clouduitgaven inzichtelijk en voorspelbaar maakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7482595). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Digital Workplace

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.