Managed hosting door True

Office Centre definitief ten onder

 

Einde

Het is de curator niet gelukt een koper te vinden om de gehele boedel van de begin maart failliet gegane kantoorartikelengroothandel Office Centre over te nemen. Daarmee is een doorstart van de winkels van de baan. Wel gaat de webshop met kantoorartikelen door onder zusterbedrijf Staples, dat ook de zakelijke contracten overneemt.

Dit meldt de curator aan vakblad RetailTrends. De afgelopen weken bleven de winkels van Office Centre open en meldden zich kandidaten voor een doorstart van de winkels. Maar tot een definitieve overeenkomst met de curator kwam het niet. De voorraden en de inventaris worden geveild.

Office Centre ging begin maart failliet. Het bedrijf had toen 32 winkels en 348 medewerkers. Twaalf medewerkers behouden nu hun baan.

Volgens RetailTrends blijkt uit het eerste faillissementsverslag dat Office Centre al twee jaar forse verliezen leed. In 2020 was dat ruim negentien miljoen, op een omzet van iets meer dan 186 miljoen euro; in 2021 schreef Office Centre rode cijfers van ruim vijftien miljoen bij een omzet van 130 miljoen euro.

Office Centre ondervond flink last van de coronacrisis die de vraag naar kantoorartikelen drukte. Het bedrijf ontving bijna vijf miljoen aan loonkostensubsidie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7342653). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.