Managed hosting door True

HP krijgt met koop Poly meer greep op hybride werkplek

 

HP neemt Poly over, leverancier van headsets, webcams, speaker phones voor op tafel, videobars, room systems en andere apparatuur voor communicatie tijdens het werk. Vooral de veranderde manier van werken waarbij een deel van de week vanuit huis wordt gewerkt, vormt reden voor deze acquisitie. HP wil als fabrikant van pc’s, printers en andere randapparatuur inspelen op de grotere vraag naar apparatuur voor het hybride werken.

Speciaal voor het bellen met tools voor het samenwerken in groepen als Microsoft Teams, Slack en Cisco Webex ontstond een nieuwe generatie randapparatuur. Niet alleen thuiswerkers hebben betere audio en video nodig, maar ook kantoren worden anders ingericht. 

Vooral bestaat behoefte aan kleinere vergaderruimtes waar groepen werknemers samen met hun collega’s die op afstand werken, kunnen overleggen. Poly levert voor onder meer Microsoft Teams audio- en video-oplossingen die het voor thuiswerkers gemakkelijker maakt vergaderingen te volgen. Moderne headsets filteren het achtergrondgeluid weg, terwijl de betere webcams autofocus hebben. Een grote concurrent van Poly is het Chinese Yealink.

HP betaalt 3,3 miljard dollar voor Poly, inclusief de overname van schulden. Per aandeel biedt HP 40 dollar, liefst 50 procent meer dan de beurskoers van afgelopen vrijdag. Poly heeft een jaaromzet van ongeveer 1,53 miljard dollar.

Plantronics veranderde drie jaar geleden zijn naam in Poly, nadat het Amerikaanse bedrijf Polycom had overgenomen. Plantronics ontstond in 1961 nadat een astronaut aan een piloot had gevraagd een lichtgewicht headset te ontwikkelen die tijdens ruimtereizen gemakkelijk was te gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7335561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.