Managed hosting door True

PCI koopt ict-activiteiten van Rosenboom

 

PCI neemt de ict-tak van Rosenboom over, een kantoorinrichter uit Almere met meer dan 80 jaar historie. De acquisitie past in de strategie van de digitalewerkplek-specialist uit Lijnden om zijn aanbod in gespecialiseerde ict-diensten uit te breiden.

Net als Rosenboom zit PCI in kantoorartikelen en projectmeubilair, maar de focus ligt tegenwoordig sterk op ict. PCI helpt organisaties met hun ict-infrastructuur en kijkt van daaruit naar de complete kantooromgeving.

De overname van de ict-activiteiten van Rosenboom is voor PCI de eerste sinds de corona-pandemie. ‘PCI heeft een adempauze genomen’, verklaart ceo Bas Kamphuis. In de afgelopen jaren is het onderdeel IT Solutions snel gegroeid naar zo’n 130 medewerkers. Dit gebeurde vooral door overnames. ‘We hebben de afgelopen periode benut om de diverse integraties goed af te ronden.’

Kamphuis zet zijn ‘buy-and-build’-strategie de komende jaren voort. PCI voert momenteel een aantal voorzichtige gesprekken met overnamekandidaten. ‘Mogelijk nemen we al in 2022 stappen om via acquisitie onze ict-activiteiten verder uit te bouwen, maar we groeien ook gewoon autonoom.’

Tussen 2017 en 2019 nam PCI diverse bedrijven over, waaronder kantoorautomatiseerders CB Groep en ICT Spirit, kantoorinrichters Bouwman KantoorTotaal en Printec, clouddienstverlener Tarq en av-specialist Hecla.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7293344). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.