Managed hosting door True

Commissaris Nordling investeert in Tie Kinetix

 

Investeren in cloud computing

De Zweedse investeringsmaatschappij Partinc Capital koopt voor drie miljoen euro aandelen in Tie Kinetix. Het bedrijf uit Breukelen biedt cloudsoftware om de overdracht van zakelijke documenten tussen verschillende organisaties te stroomlijnen. Partinc wil de verdere internationale groei van Tie Kinetex ondersteunen.

Tie Kinetix staat met al zijn 1,6 miljoen vrij verhandelbare aandelen genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Een aantal investeerders heeft grote pakketten aandelen. Partinc heeft van een van deze partijen een deel van de Tie-aandelen overgenomen voor drie miljoen euro.

Partinc is een vennootschap van Per Nordling. Hij is drie jaar lid van de raad van commissarissen van Tie Kintex. Nordling is medeoprichter van het Zweedse Medius, een aanbieder van werkstroomsoftware en partner van Tie Kinetix. Volgens Nordling richt Tie Kinetix zich met zijn cloudsoftware op een interessante markt. 'In combinatie met een goede positie in verschillende  geografische markten zoals de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en Nederland, stemt mij dat zeer positief over de toekomst.'

Goed gepositioneerd

Tie Kinetix legt zich sinds kort volledig toe op de 'document supply chain'. Met het Flow-platform van het bedrijf kunnen organisaties verschillende soorten zakelijke documenten, zoals facturen, bestellingen en orderbevestigingen, uitwisselen met overheden, klanten en leveranciers.

Volgens het bedrijf lanceren veel Europese regeringen initiatieven op dit gebied. Het bedrijf claimt met zijn edi (electronic data interchange)- en Flow-platform hiervoor goed te zijn gepositioneerd in de markt. 'De Covid-19-pandemie benadrukt alleen maar de noodzaak van efficiënte gedigitaliseerde communicatie in de toeleveringsketen', aldus Tie Kinetix.

Het Breukelense bedrijf bedient klanten zoals gemeente Amsterdam, Rabobank, UWV, Bunzl en Revlon naast nog eens 2.500 klanten. TieKinetix is de eerste investering van Partinc Capital in Nederland. 'Met deze investeerder halen we een partner binnen die in onze internationale groeistrategie een ondersteunende rol gaat spelen. De ervaringen die zijn opgedaan bij het uitbouwen van Medius worden daarbij meegenomen ', zegt financieel directeur Michiel Wolfswinkel.

De naam van het bedrijf is overigens een combinatie van verbinding  (Tie) en dynamiek (Kinetix). 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7282530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.