Managed hosting door True

Cisco vereenvoudigt inkoopprogramma

 

Cisco heeft tijdens zijn Partner Summit een nieuw Enterprise Agreement (EA) aangekondigd. Deze moet de aankoop, verkoop en het beheer van Cisco-software en -diensten voor partners en klanten eenvoudiger maken.

De eenmalige overeenkomst vergroot de toegang tot Cisco's portfolio en oplossingen, biedt voorspelbare kosten en meer keuze en meer flexibiliteit voor organisaties, zegt de netwerkgigant. Concreet somt het bedrijf drie voordelen op. De eerste is vereenvoudigde toegang tot verschillende portefeuilles en gemakkelijker beheer van licentieovereenkomsten. Cisco's nieuwe EA komt met eenzelfde reeks voorwaarden voor vijf portefeuilles (Applications Infrastructure, Networking Infrastructure, Collaboration, Security, en Services), een lagere minimumbestedingsdrempel en de mogelijkheid om meerdere partners in één overeenkomst te combineren.  

De tweede is meer financiële flexibiliteit. Klanten van Cisco Networking profiteren van ‘Value Shift’, een functie waarmee ze toegezegde uitgaven kunnen verschuiven tussen Cisco-dna--software en Meraki-software. Het laat organisaties ook toe snel licenties te activeren en inzetten waar en wanneer dat nodig is. De nieuwe ‘True Forward’-functie past toekomstige factureringscycli aan nieuwe gebruiksniveaus aan en Cisco ‘Enterprise Agreement Pay’ laat klanten gratis gebruikmaken van gespreide betalingsopties. Dit alles beperkt het krediet- en valutarisico voor partners, biedt facturering en inning via Cisco Capital en zorgt ervoor dat partners betaald worden bij aanvang van het contract van een klant.

Tot slot wijst Cisco op een grotere bedrijfsflexibiliteit. EA vergroot de toegang tot innovatieve technologie zonder een verbintenis voor de hele onderneming en stroomlijnt licentie-aankopen. Hierdoor biedt het een eenvoudige administratie met één plaats voor het bekijken, beheren en vernieuwen van licenties.

De nieuwe Cisco EA is beschikbaar via selecte partners en ondergaat begin 2022 een uitbreiding. De huidige EA-programma's blijven beschikbaar voor klanten en partners terwijl de overgang naar de nieuwe Cisco EA plaatsvindt in de eerste helft van 2022.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7271625). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.