Managed hosting door True

Ict'ers blijven na pandemie twee dagen thuiswerken

 

Ict’ers verwachten na pandemie gemiddeld zestien uur per week te zullen thuiswerken. Dat zijn twee volledige werkdagen. Vóór Covid was dit gemiddeld iets minder dan zes uur. Van alle functies en sectoren vertoont ‘automatisering en ict’ de grootste absolute toename.

Dit blijkt uit verzamelde data met het Mobiliteitspanel Nederland. Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) meldt deze cijfers in het onderzoek 'Gaat het reizen voor werk en studie door Covid structureel veranderen?' Ook kantoormedewerkers (12 uur) en managers (11 uur) blijven vrij veel uren thuiswerken, maar beduidend minder dan ict'’ers. 

In het algemeen gaan werknemers met een hoge opleiding en/of een hogere leeftijd vaker thuiswerken. Ook personeel met een publieke functie en ondernemers verwachten een toename.

Het KiM zocht ook uit hoe het televergaderen zich gaat ontwikkelen. Ongeveer zestig procent van de werkenden heeft daar ervaring mee. De meerderheid (58 procent) verwacht na Covid vaker online te blijven vergaderen met collega’s. Ruim een derde verwacht vaker hybride te vergaderen. Ook zakelijke vergaderingen vinden vaker online plaats. Circa veertig procent verwacht dit vaker te zullen doen.

Ook zullen studenten waarschijnlijk meer thuis onderwijs volgen. Deze structurele aanpassingen hebben vooral een dempend effect op de ontwikkeling van het ov-gebruik en op de spitsdrukte. Dit effect is beperkt, mede omdat maar ongeveer de helft van de werkenden thuis kán werken. Naar verwachting zal ook thuisonderwijs vaak naast onderwijs op locatie worden aangeboden. Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7266382). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.