Managed hosting door True

Nederlandse Office App in Amerikaanse handen

 

HqO uit Boston neemt Office App over, de Nederlandse maker van een gelijknamige app die het leven op kantoor leuker moet maken. De acquisitie stelt de Amerikanen in staat sneller in Europa te expanderen.

Beide bedrijven hebben nagenoeg hetzelfde platform ontwikkeld. Ze geven kantoorwerkers toegang tot allerlei tools en diensten die de kantoorervaring verbeteren. 

Zo kan je via de app met één klik een vergaderzaaltje of aparte werkruimte boeken. Is de verlichting ergens kapot, dan is die snel te herstellen. Ook zijn via de app borrelhappen voor de vrijmibo bestellen. De apps van HqO en Office App zijn verbonden met allerlei systemen in kantoorgebouwen. Office App is een one-stop mobiele oplossing die ook integreert met bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Event Board of Envoy.

Proptech

HqO richt zich primair op grote verhuurders van commercieel vastgoed terwijl Office App grote ondernemingen zoals Blackstone en Dell als klant heeft. Volgens Thijs van der Burgt is de nieuwe combinatie meer dan een half miljard dollar waard. Daarmee behoort het bedrijf tot de belangrijkste proptech-bedrijven ter wereld. In de markt voor commercieel vastgoed groeit het besef dat een mooi kantoor niet voldoende is. Medewerkers moeten ook gemakkelijk gebruik kunnen maken van alle faciliteiten. 

Samen met HqO denkt Van der Burgt vastgoedverhuurders en corporate klanten nog beter te kunnen bedienen. Het fusiebedrijf kan volgens hem ook sneller de functionaliteit uitbreiden. 

Het in 2014 opgerichte Office App is gevestigd in Amsterdam. De app is 'actief' op twintig miljoen vierkante meter in ruim honderd kantoren in 24 landen. Van der Burgt verwacht dat de twee apps gemakkelijk zijn samen te voegen. Beide apps bestaan uit microservices die goed koppelbaar zijn. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Van der Burgt zette eerder Sproudly op, een sociaal netwerk voor ouders.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7261788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.