Managed hosting door True

Apple-reseller Amac boekt recordverkoop

 

Mede door de goede verkopen van de nieuwe MacBook en iPad behaalde wederverkoper Amac afgelopen boekjaar een recordomzet. Europa’s grootste Apple-premium-reseller zag de verkoop met achttien procent stijgen tot 216 miljoen euro.

Amac verkocht 42 procent meer computers en 26 procent meer iPads dan in het voorgaande boekjaar. ‘De behoefte om goed toegerust thuis te werken of te studeren heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen’, aldus Amac-ceo Ed Bindels. 

Desalniettemin was de coronaperiode ook voor Bindels en zijn team een zware dobber. ‘We gingen met vijftig winkels van intelligente lockdown via volledige lockdown naar open op afspraak’, vertelt hij. ‘Er waren extra marketing-uitgaven nodig voor de beweging naar online, terwijl de kosten van de onder restricties functionerende winkels nauwelijks daalden.’

Bindels is blij dat Amac in dit lastige jaar, waarin het bedrijf voor een groot deel moest overschakelen naar online, toch goed heeft gepresteerd. ‘Dankzij onze omnichannel-strategie en de flexibiliteit van ons personeel hebben we de online-verkoop van Apple-producten voor een groot deel naar ons toe kunnen trekken,’ stelt hij.

In de winkel

In het voorbije jaar kwamen er nieuwe generaties MacBooks, iPads, iPhones en Apple Watches op de markt. Bindels zag het afgelopen boekjaar een verschuiving in de productverkoop. ‘We zagen bevestigd dat producten als de Apple Watch en accessoires toch het best in de winkel worden verkocht. Die willen klanten vasthouden en bekijken. De omzet van deze producten en van diensten zoals verzekeringen daalde dan ook tijdelijk, zij het in geringe mate. De verkoop van de Watch nam echter een vlucht toen de winkels weer open mochten. Dat maakte het ruimschoots goed.’

Na overname van de locaties van verschillende Apple-premium-resellers zijn alle in deze Apple-formule gespecialiseerde Nederlandse winkels sinds dit jaar in handen van Amac. Het betreft voormalige vestigingen van AM Bridge, C-Inside en YouMac (2011), iFactors (2012), iCentre (2017), Ivizi (2019) en Xando (2021). Amac mag zich met vijftig winkels bovendien de grootste Apple-wederverkoper van Europa noemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7247297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.