Managed hosting door True

Acquia neemt Amerikaanse Widen over

 

Dries Buytaert

Drupalintegrator Acquia, opgericht door de Belg Dries Buytaert, neemt Widen over. Het Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van tools voor digital asset management (dam) en product information management (pim).

Waarom Drupal geïnteresseerd was in Widen, laat zich gemakkelijk uitleggen, zegt Buytaert. ‘Ons doel is om het beste digital experience platform te bouwen. Content is het hart van elke digitale ervaring. Door een dam en pim toe te voegen aan ons platform, zullen onze klanten in staat zijn betere content gemakkelijker te creëren. Dat zal resulteren in betere klantervaringen.’

Widen mikt op bedrijven met grote marketingteams die meerdere merken overzien. Dat soort bedrijven zit vaak op een catalogus van duizenden ‘digitale assets’: beelden, videoclips, pdf’s en dergelijke. Die worden gebruikt op bijvoorbeeld websites, op mobiele sites, in winkeldisplays en bij presentaties. Al die assets beheren is zonder dam een lastige klus.

Marketeers moeten productbeelden vaak ook laten samenvallen met productinformatie zoals prijzen, maten of bepaalde specificaties. Voor dat soort klussen komt een pim in beeld. De pim van Widen bouwt verder op hun dam-tools en kan data uit verschillende bronnen verzamelen en bij elkaar brengen. Van daaruit kan de gecombineerde informatie dan verder verspreid worden via digitale kanalen.

Widen heeft vandaag meer dan zevenhonderd klanten waaronder Kohler, LG, New Balance, Boston Ballet en Carnival Cruise Lines. Het bedrijf stelt zo’n 135 personen te werk, die bijna allemaal in Madison, Wisconsin werken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7241925). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.