Managed hosting door True

SD Worx opent poort naar Scandinavië

 

Partners handen boks

Payroll-specialist SD Worx heeft Aditro overgenomen, een softwareleverancier in Zweden, Finland en Noorwegen die payroll- en hr-oplossingen in de cloud aanbiedt. SD Worx onderstreept nog eens zijn ambitie om uit te groeien tot een Europese leider in zijn branche.

Aditro heeft ruim zeshonderd medewerkers in Zweden, Noorwegen, Finland en Estland. Zij bedienen bijna 1.200 klanten in zowel kleine als de grote organisaties (IKEA, KPMG, Saab en Volvo). Samen zijn die klanten goed voor ongeveer een miljoen werknemers. In 2020 realiseerde Aditro een omzet van 61 miljoen euro. In elk Scandinavisch land is Aditro marktleider: Zweden (23 procent), Noorwegen (34 procent) en Finland (39 procent). Aditro en SD Worx werken al jarenlang samen, doordat ze beiden in 2010 de Payroll Services Alliance (PSA) hebben opgericht. Daarmee bedienen ze klanten in 150 landen over de hele wereld.

‘Voor SD Worx is dit een unieke kans om de Scandinavische markt te betreden en Finland, Noorwegen en Zweden te bedienen’, zegt ceo Kobe Verdonck. ‘De beslissing om Aditro over te nemen, is gebaseerd op onze complementaire geografische regio's, businessstrategieën en productportfolio's, alsook door onze gedeelde culturen en waarden.’

Het management van Aditro blijft gewoon aan de slag. De financiële voorwaarden van de overname zijn niet bekendgemaakt. SD Worx heeft met de overname in Scandinavië meer dan 5.200 mensen in dienst. In 2019 haalde het bedrijf een geconsolideerde omzet van 767,6 miljoen euro. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7174540). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!