Managed hosting door True

Materialise neemt Amerikaanse Link3D over

 

De Leuvense 3d-printingspecialist Materialise heeft het Amerikaanse Link3D ingelijfd. Dat meldt De Tijd. Link3D maakt software waarmee 3d-printers in klassieke fabrieksomgevingen zijn in te zetten.

Link3D bouwt een softwareoplossing waarmee 3d-printers kunnen samenwerken met andere machines in de fabriek en met de servers die de data aanleveren om die machines aan te sturen. Het platform van Link3D draait in de cloud en moet Materialise toegang geven tot grote industriële spelers die een beroep doen op 3d-printing. 

Het bedrijf werd opgericht door Shane Fox, die begin van deze eeuw partner was bij Within Technologies. Vervolgens kwam het in 2014 in handen van Autodesk, bekend van AutoCad. Twee jaar later richtte Fox Link3D op, samen met Vishal Singh. 

Hoeveel Materialise voor Link3D betaalt, is niet bekend. Volgens het bedrijf is het ‘nauwelijks minder’ dan voor de overname van AC Tech in 2017. Dat was destijds met 36 miljoen euro de grootste overname ooit voor de Leuvenaars. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7166754). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!