Managed hosting door True

Kabinet vraagt SER om advies over hybride werk

Minister wil mensen die nu vaak naar kantoor gaan, stimuleren om thuis te werken

 

Het kabinet wil weten wat de toekomst van hybride werken is en doet daarom komende maand een adviesaanvraag bij de Sociaal-Economische Raad (SER). In het advies moet niet alleen aandacht zijn voor de arbeidsomstandigheden, maar ook voor de effecten van thuiswerken in combinatie met werken op kantoor. Dat meldt minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer.

Demissionair minister Koolmees wil op basis van het SER-advies een agenda voor de toekomst van het thuiswerken opstellen. Doel is Nederland voor te bereiden op een toekomst na corona waarin thuiswerken een plaats blijft behouden.

Zo blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid dat werkenden die thuis goed hun werk kunnen doen, in de toekomst één tot drie dagen per week thuis willen werken. Het is daarom essentieel om nu al vooruit te kijken naar het bereiken van een goede balans tussen thuiswerken en op locatie werken en wat daarvoor nodig is.

Bovendien kan thuiswerken, meer dan voorheen, mogelijk een bijdrage leveren aan vermindering van files, CO2-uitstoot en pieken in het openbaar vervoer. Het kabinet werkt daarom toe naar een agenda voor de toekomst van thuiswerken. Daarmee kunnen we als samenleving de lessen van het thuiswerken nu benutten en anticiperen op de periode na corona.

Blijvende aandacht

De recentste cijfers van het RIVM tonen dat 71 procent van de werknemers aangeeft volledig thuis wensen te werken als dat kan. Dit cijfer is de laatste maanden vrij stabiel. De inzet van het kabinet is erop gericht om de mensen die nu nog veel naar kantoor gaan, te stimuleren om thuis te gaan werken. Daar valt nog winst te boeken en daar vraagt Koolmees blijvende aandacht voor.

De uitkomsten van een onderzoek van Happiness Lab worden door Koolmees verder gebruikt bij het optimaal inrichten van de digitale platforms voor thuiswerken. Deze platforms worden voorzien van inhoud die werkgevers en werknemers helpt en inspireert bij vitaal thuiswerken. Het gaat dan om zaken die werknemers en werkgevers nodig hebben om thuis te kunnen werken, maar ook om het vol te houden. Zo geven sites als slimwerkgeven.nl, hoewerktnederland.nl en Arboportaal informatie over thuiswerken.

De SER is een onafhankelijk adviesorgaan van ondernemers, werknemers en deskundigen. De raad adviseert de regering en het parlement over sociaal-economisch beleid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7143425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.