Managed hosting door True

Broad Horizon slaat slag met overname Pink Elephant

 

Johan Taams (links), directeur van Broad Horizon, en Rob van Rinsum, directeur Pink Elephant, brengen een 'corona'-toost uit op de overname.

De Nederlandse ict-groep Broad Horizon heeft Pink Elephant uit Naarden overgenomen. Hiermee versterkt Broad Horizon zijn positie op het gebied van werkplekdienstverlening in Nederland. Pink Elephant blijft onder eigen naam in de markt opereren. Het opleidingenbedrijf van Pink Elephant valt buiten de overname en gaat zelfstandig verder.

Zowel Broad Horizon als Pink Elephant behoren in Nederland tot de grotere spelers op het gebied van moderne werkplekdiensten voor het mkb. Het samengaan van beide organisaties komt tot stand in een periode waarin de markt groeit en vraagt om schaalbaarheid, kwaliteit en innovatie. Daar waar de sterke punten van Broad Horizon liggen op het gebied van beveiliging en data en managed hosting onderscheidt Pink Elephant zich met de inrichting van de moderne werkplek.

'Wat Pink Elephant bijzonder maakt is hun persoonlijke aanpak. Dat zien we zowel terug in de kwaliteit die ze leveren, de wijze waarop zij met klanten omgaan als in hun interne cultuur. Deze persoonlijke aanpak willen wij als Broad Horizon samen met Pink Elephant toe gaan passen op al onze dienstverlening', zegt Johan Taams, directeur van Broad Horizon.

Bekende naam

Mark de Lange en Rob van Rinsum blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van Pink Elephant. Het bedrijf kent drie disciplines: outsourcing, professional services en hardware & software services. Er werken momenteel ruim 150 mensen bij Pink Elephant. Het bedrijf heeft vestigingen in Naarden en Den Bosch.

Pink Elephant is onder meer actief in de zorgsector; eind oktober meldde het bedrijf nog de werkplekken te verzorgen bij Twentse Zorgcentra. Vorige maand nog liet Pink Elephant weten het werkplekbeheer bij Wehkamp te hebben verlengd. 

De wortels van het bedrijf gaan terug tot de jaren 1980. In 1993 werd het bedrijf overgenomen door Roccade (dat leidde tot Pinkrocccade). Maar na overnames door Getronics en later KPN verdween de naam in Nederland van het toneel. In 2008 richtte de oprichter Willem Middelburg het bedrijf in Nederland weer op. In 2011 werd het overgenomen door Nobel; in 2014 werd gekozen voor een naamsverandering in Pink Elephant.  

Broad Horizon

De overname van Pink Elephant past binnen de overnamestrategie die Broad Horizon hanteert. Het bedrijf wil klanten een breed palet aan diensten op het gebied van data-, opslag- en clouddiensten en business applicaties aanbieden.

Naast de werkmaatschappijen managed hostingprovider True, dataspecialisten Cmotions,  Underlined en Data Management Professionals, virtualisatie-expert Square One Solutions en netwerkorganisatie The Partner Sales biedt Broad Horizon zelf Microsoft Dynamics-diensten. Daartoe zijn per 1 november 2019 de onderdelen en Microsoft-partners Abecon, Breinwave, GreatCircle en House of Engagement gezamenlijk verder gegaan als Broad Horizon. Afgelopen september nam het nog de Deense Microsoft-specialist Delegate over.

Bij de Broad Horizon-groep werken zo'n zevenhonderd man (exclusief Pink Elephant). Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, Hilversum, Nieuwegein, Maastricht en Amersfoort en heeft in het buitenland kantoren in België, Denemarken, Groot-Brittannië en Spanje.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7105188). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.