Managed hosting door True

Arcus IT hengelt Syson en Phylax ICT binnen

 

Een maand na de binnengehaalde lening van Pride Capital Partners heeft Arcus IT er al zijn eerste uitgaven meegedaan: het neemt Syson Automatisering uit Roosendaal en Phylax ICT Diensten uit Den Bosch over. Voor Arcus IT passen deze overnames in de ambitie om een landelijk dekkende ict-dienstverlener te worden.

Syson Automatisering is al dertig jaar een actief it-servicehuis voor het mkb in het zuidwesten van Nederland. Directeur Jan Simons zocht een partij die het stokje kon overnemen. Dit is Arcus IT geworden; beide partijen kenden elkaar al een aantal jaar. Simons gaat nu met pensioen; het overgrote deel van de medewerkers gaat over naar de Arcus IT Groep en komt als team te werken op het kantoor van Arcus IT in Oud Gastel.

Het bijna twintig jaar oude Phylax ICT noemt zich een allround specialist op het gebied van het inrichten van ict, specifiek voor de advocatuur, zorg en welzijn en industrie en groothandel. De medewerkers blijven ook na de acquisitie op het kantoor in Den Bosch werken.

Overnames

Arcus IT bedient met zo'n honderddertig werknemers inmiddels circa duizend klanten, waaronder in de accountancy en de zorg. Het bedrijf beschikt over een breed product- en dienstenportfolio, waaronder online werkplekken, Microsoft 365, it-beveiliging, voip-telefonie en online back-upoplossingen. Arcus IT maakt gebruik van publieke clouddiensten, zoals Microsoft Azure.

De Arcus IT Groep is opgericht in 2016 door Rob Verbeek, en heeft kantoren in Zwolle, Rotterdam, Oud Gastel en nu dus ook Den Bosch. De afgelopen jaren heeft Arcus IT nog zes overnametransacties gedaan, te weten: Tepucom, Floating Byte, Lesage Ict,  Loyall ICT Group, Digital Dynamics Computers/Softwarehosting.nl (van de Walbeek Groep) en de systeem-integratietak van Ifective.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6940747). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.