Managed hosting door True

Bregal Milestone investeert weer fors in Anywhere365

 

Bregal Milestone steekt twintig miljoen euro in Anywhere365, een Rotterdamse leverancier van zakelijke communicatiesoftware. Dit bedrag komt boven op de eerdere injectie van veertig miljoen euro. Om de beoogde internationale groei in goede banen te leiden zijn twee topmannen van Microsoft en Nasdaq benoemd in de raad van bestuur.

Anywhere365 is een in Microsoft Skype, Lync en Teams gespecialiseerde softwareleverancier. Met zijn Dialogue Cloud Platform kunnen callcentermedewerkers klanten ondersteunen via meerdere communicatiekanalen (omnichannel). Het platform maakt gebruik van kunstmatige intelligentie, machine learning en Microsoft Azure om binnenkomende vragen en verzoeken te classificeren, vertalen en door te sturen naar de juiste teams binnen de organisatie. Integratie met klantrelatiebeheer- en servicemanagementomgevingen als Dynamics CRM, Salesforce, SAP C4C en Servicenow is inbegrepen.

Het bedrijf uit Rotterdam bedient ruim duizend klanten, waaronder Philips, Shell en Rabobank. Het verwacht met zijn portfolio een aantrekkelijk alternatief te kunnen bieden voor de vele legacy-systemen die bij grote bedrijven nu worden gebruikt als online-vergaderoplossingen. Daarbij is de verwachting dat het massaal thuiswerken door werknemers in de huidige coronacrisis de overgang naar moderne systemen in een stroomversnelling brengt.

Anywhere365 nam vorig jaar twee Nederlandse bedrijven over: IQMessenger uit Dordrecht en het Haagse Interchange. Buiten Nederland staan er kantoren in België (Diegem), Groot-Brittannië, Duitsland, de VS en Canada. Er werken ruim honderd man bij het bedrijf.

C&A

Eind vorig jaar stapte Bregal Milestone met veertig miljoen euro in. Met dit kapitaal wil Anywhere365 de groei versnellen middels organische expansie, fusies en overnames. Nu met de nieuwe kapitaalinjectie van nog eens twintig miljoen wil het bedrijf internationaal versneld groeien. Om dit in goede banen te leiden, zijn twee ervaren managers toegetreden tot de raad van bestuur. Het betreft Will Blench, algemeen directeur Enterprise EMEA bij Microsoft, en Frans Koch, financieel directeur van Nasdaq.

Bregal Milestone richt zich met zijn fonds van vierhonderd miljoen euro op snelgroeiende en winstgevende Europese bedrijven. De investeerder is een werkmaatschappij van het Zwitserse Cofra, een internationale holdingmaatschappij van de familie Brenninkmeijer (C&A).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6928051). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.