Managed hosting door True

BTC realiseert management buy-out via Pride

 

Manager

Het management ict-dienstverlener BTC, bestaande uit Ray Kemp (ceo) en Frank Meerts (cfo), heeft een management buy-out (mbo) gerealiseerd. Dat deed het met behulp van Pride Capital Partners. De oprichters van BTC, Dick Houtsma en Ronald Horn, blijven als minderheidsaandeelhouder betrokken bij de onderneming en treden in 2020 toe als leden in de raad van advies.

BTC is in 2000 opgericht door Ronald Horn en Dick Houtsma en gevestigd in Amstelveen. Het tweetal heeft zich in het afgelopen jaar geleidelijk teruggetrokken uit de dagelijkse operatie. In januari 2019 werd Ray Kemp aangesteld als algemeen directeur (ceo) en enkele maanden later is Frank Meerts toegetreden als financieel directeur (cfo).

Het nieuwe management moet de strategie van BTC verder realiseren. Die is gericht op het samenbrengen van telecom en ict. Hierbij ligt de focus op versterking van de productportfolio, connectiviteit/cloud, managed services en system integration.

Investering

Vorig jaar kreeg BTC al financiële steun van Pride Capital Partners, toen nog bekend als Main Mezzanine Capital. Dat kapitaal wil de Amstelveense ict-dienstverlener inzetten om verder te groeien, bijvoorbeeld door meer medewerkers aan te trekken. Deze management buy-out is financieel ondersteund door Pride. 

Ook doet BTC een beroep op Pride om overnames te financieren en hiermee zijn producten- en dienstenportfolio uitbreiden. De investeerder laat weten dat het huidige BTC-management actief bezig is met de realisatie van een eerste overname, die eind dit jaar moet plaatsvinden. De organisatie mikt hierbij op Nederlandse ict-dienstverleners. 

BTC heeft ruim zeventig man in dienst. Zij leveren bedrijven en overheden ict-diensten op het gebied van telecom, werkplekken, hardware en security.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6797947). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.