Managed hosting door True

Eficode integreert DevOps-tools XebiaLabs via SaaS

 

Eficode, een Finse DevOps-specialist met een recente vestiging in Amsterdam, neemt producten van XebiaLabs, leverancier van tools voor softwareontwikkeling op basis van DevOps en continuous delivery, op in zijn portfolio. Met deze samenwerking willen de partijen hun klanten nog beter bedienen op het gebied van softwareontwikkeling.

Concreet houdt de samenwerking in dat de tools XL Release, voor het in goede banen leiden van releases, en XL Deploy voor ‘deployment automation’ aan het ROOT DevOps-platform van Eficode worden toegevoegd. Alle bestaande tools van klanten kunnen volgens Eficode naadloos met elkaar worden geïntegreerd. Het platform is een softwareproductielijn, geleverd als Software as a Service (SaaS).

Softwareontwikkeling

De expertise van Eficode ligt op het vlak van DevOps en UX DesignOps (zie onderstaand kader) in samenhang met cloudtoepassingen, big data-applicaties en systemen met kunstmatige intelligentie. Nordkapp, Alibaba, Amazon, Atlassian en Vertica zijn belangrijke technologiepartners van Eficode. In de Benelux is onder andere Philips Healthcare gebruiker van Vertica, een leverancier van een database engine voor big dataverwerkingen.

Het in 2008 opgerichte XebiaLabs komt voort uit ict-bedrijf Xebia. Het bedrijf levert tools voor softwareontwikkeling op basis van DevOps en continuous delivery. Klanten zijn onder meer General Electric, Expedia, Xerox en KLM.

DevOps en UX DesignOps

DevOps (Development & Operations) is het maken van software en gelijktijdig testen in de conceptuele fase, zodat daarna via een iteratief proces aan de hand van functionele prioriteit direct de operationele oplevering plaatsvindt.

Met UX DesignOps worden applicaties ontworpen op basis van inzicht in de user experience (UX), oftewel de gebruikerservaring ten aanzien van een bepaalde toepassing, zoals de kwaliteit van de vormgeving (look & feel), mate van interactie en snelheid van response. Applicaties zijn dan niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook goedkoper omdat men niet voortdurend terug naar de tekentafel moet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6766276). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Workplace

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.