Managed hosting door True

PCI Nederland koopt Hecla en ICT Spirit

 

Digitale werkplekspecialist PCI Nederland uit Lijnden lijft twee bedrijven in. Het gaat om de audiovisuele specialist Hecla uit Hengelo en ICT Spirit uit Haaksbergen. Via de overnames wil het bedrijf groeien in omzet en zijn aanbod in gespecialiseerde diensten uitbreiden. Beide organisaties blijven actief vanuit hun eigen kantoor en onder eigen naam opereren. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

PCI Nederland hanteert een strategie om zowel in omzet als in specialisaties te groeien. Via de overname van Hecla wil de organisatie uitbreiden in gespecialiseerde diensten. Hecla levert video- en audiosystemen aan stadions, winkelcentra, boardrooms en grote conferentiecentra. De organisatie zocht een investeerder om het bedrijf een boost te geven. Door onderdeel te worden van PCI Nederland krijgt het toegang tot referenties en kennis, wat moet bijdragen aan de groei. Ook ICT Spirit verwacht via de overname te kunnen groeien. Voormalig directeur Mark Leferink verlaat de organisatie. Hij focust zich op zijn andere twee bedrijven: Leferink Office Works en KP Interieur.

Ceo Bas Kamphuis zegt dat PCI Nederland zijn klanten, zowel het mkb als grote organisaties, een flexibel it-model biedt dat kan op- en afschalen indien nodig. ‘We groeien vanuit de visie: alles onder één dak, met één telefoonnummer en één maandbedrag voor de complete it-infrastructuur, software, printing, presentatiesystemen, implementaties en training.’

PCI Nederland zegt in de afgelopen jaren al zeventien andere it-bedrijven te hebben overgenomen, waaronder Printec (leverancier van ict- en documentdiensten), Bouman KantoorTotaal (leverancier van kantoorartikelen) en CB Groep (leverancier van kantoorautomatisering).

ICT Spirit heeft tachtig medewerkers in dienst, bij Hecla zijn dit er vijftig. Het medewerkersaantal van PCI komt via de overnames uit op ruim vijfhonderd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6700765). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.